Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії монастир не впустив мітингарів, які ховались від ОМОНУ

    У Росії охоронець московської церкви на вулиці Сухарівській (храм Живоначальної трійці в Листах) закрив ворота, щоб люди не змогли сховатися від «правоохоронців».

    Про це повідомляє богослов Андрєй Кураєв із посиланням на Івана Шаблова.

    Інцидент трапився у неділю, 31 січня. На фото видно, як за брамою в монастир стоять люди, які хочуть сховатись від ОМОНУ, але охоронець монастиря їх не впускає.

    У коментарях люди обурились таким вчинком Московської церкви: «Не Бога ця церква, а диявола», «Як і в часи Ісуса, міняйли і торговці заволоділи храмом», «Значить це що завгодно, але не церква», «Ще дивуються чому їх з України прогнали».

    Були і ті хто не підтримав мітингарів: «Правильно зробив. Кого спасати?», «Всяка влада від Бога».

    Коментарі під постом у Андрея Кураєва

    Одна з коментаторів запропонувала згадати події в Україні: «Згадаймо події в Києві, Михайлівський собор рятував протестуючих від беркутівців».

    Дійсно, це так і було. Коли в Україні була Революція Гідності, то Михайлівський монастир став прихистком для побитих «Беркутом» мітингарів. Духовенство, ченці і студенти духовного закладу надавали допомогу постраждалим: зголошувались у волонтери, зігрівали чаєм і запрошували у власний гуртожиток. Деякі люди спали на підлозі монастиря. Беркутівці не наважились ступити на святиню.

    Найсвіжіше

    Популярне