П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Священника, який перейшов до ПЦУ, підтримали навіть єреї із РПЦ

    Священнослужителя Володимира Маглену який одним із перших на Луганщині покинув Московський патріархат і приєднався до Православної Церкви України підтримали навіть священники і хористи із Російської православної Церкви, проте в Україні московський патріархат чинив йому опір і навіть прокляв.

    Про це він розповів у інтерв’ю Релігійній правді.

    «Ви собі не уявляєте, який несподіваний світ. Коли я перейшов до ПЦУ, то мені почали писати регенти і священники з Російської Православної Церкви і казати приблизно таке: «Мы молимся, чтоб у вас все получилось. Хоть кто-то Кирилла сделал». На нас дивиться весь світ», – сказав священник ПЦУ Володимир Маглена.

    За словами священника, така його підтримка може свідчити, що у Росії є ще розсудливі люди, якщо вони зраділи автокефалії ПЦУ.

    З усім тим в Україні священника не підтримали місцеві віряни РПЦвУ і намагались вчини погром на території його подвір’я.

    «Після мого переходу в Українську Церкву мені почали виламувати браму. Я вдячний правоохоронцям, які не допустили погрому. І я вибачив тим приїжджим молодикам, які хотіли це зробити. Так само я вибачив співбратам з Московського Патріархату те, що вони не посоромилися обійти кожен двір у нашому селі і розповісти вірянам, що я іуда, зрадник і проклятий. Нема жодного і в першу чергу євангельського сенсу фокусуватися на цьому», – підкреслив отець Володимир.

    Найсвіжіше

    Популярне