Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Виправдання Путіна або самотній тиран з бункера в оточенні ворогів

    Виправдання президента Росії Владіміра Путіна на всю країну з питання його власності в Геленджику, насправді є чимось більшим, ніж просто звіт першої особи неототалітарної держави про те, звідки у нього подібного роду власність.

    Насправді це дуже багатозначний епізод на тлі заходу кар’єри Владіміра Путіна як диктатора всієї Росії. Адже вперше за всі терміни свого явного і прихованого (період Дмітрія Мєдвєдєва) президентства Путін виправдовувався у справі розслідування людини, якої він ніколи не називав на ім’я, тим самим, нарочито демонструючи його незначність.

    Тобто, диктатор і реваншист виправдовувався у відповідь на сказане тим, хто в його уявленні не значний? Так, більшого приниження Путін ще не відчував, але насправді, це лише верхівка айсберга, який вже протаранив круїзний лайнер “ВВП”.

    На сьогоднішній день Путін явно виявився в ізоляції і самотності. Адже не Дмітрій Пєсков і ніхто небудь ще, а особисто Путін виправдовувався за те, що дача в Геленджику йому не належить. І не тільки йому, але й нікому з його родичів. Ніколи.

    Шоу з виправданням Путіна це саме той лакмусовий папірець російського транзиту влади, що демонструє незавидну позицію фігури диктатора, кинутого усіма і спостерігає з теплого бункера в Ново-Огарьово за тим, як еліти борються за його спадщину. Повністю без його участі. Фактично, в ситуації, що склалася Путіна навіть кинула його віддана всі ці роки говоряча голова Дмітрій Пєсков, який на брехні і лицемірстві сколотив колосальні статки.

    Але жодної подяки. Жодної відданості. Що зайвий раз говорить про торг. Торг медійних і відомих осіб, що неможливо не помітити. Адже російські журналісти, всі як один контрольовані тією чи іншою силовою структурою, що бореться за владу в контексті транзиту, вже натякають, що все, що відбувається, не просто так. Причому акцентуючи – деякі представники “зграї Путіна” вже хочуть нового ватажка, тому що “Акела промахнувся”!

    Наприклад, в тому ж розслідуванні ФБК Алєксєя Навального, яке переказало, по суті, історію десятирічної давності, важливий не стільки зміст, скільки політичний контекст, про що неприховано заявив координатор волгоградського клубу експертів Нижнього Поволжя Андрєй Сєрєнко.

    Зокрема, експерт зазначив, що розслідування стосовно вищих представників російської еліти проводилися і раніше, але всі вони, на відміну від матеріалів ФБК, були безуспішні. Причому не просто безуспішні, але і більш того, коли вони виходили, то на авторів відразу починалася полювання, причому з сумними результатами. У випадку ж з ФБК, їх діяльність була, є і буде безкарною.

    Фактично, вже навіть самі російські експерти відзначають явно нелогічні моменти в діях російської опозиції, що не стикуються з суворою реальністю. Яка зовсім не опозиція, а справжнісінькі інформаційні диверсанти, що виконують функції в інтересах тієї чи іншої силової структури.

    І виправдання Путіна перед усім чесним народом як екстраординарна реакція першої особи, яка вже давно не перша і більше того – виконує більше роль груші для биття, мало що має спільного з тим статусом, що у нього був до самітництва в бункері.

    І не дарма саме зараз, через російські ЗМІ афілійовані ГУ ГШ ЗС РФ, стали поширюватися крамольні думки про чистки і безсилля Путіна. Зокрема, через ресурс “Царьград” православного олігарха Константіна Малофєєва (спонсора “русского світу”, наближеного до ГРУ і дітища Владислава Суркова “Союз добровольців Донбасу”), одіозний режисер Карен Шахназаров стверджує, що у Путіна немає політичної сили, на яку той може спертися.

    Не так давно ця думка була б справжнісінькою “зрадою”, але зараз вона чітко відображає дійсність і нікого не дивує.

    Олександр Коваленко

    Найсвіжіше

    Популярне