П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії повним ходом йде пропаганда сталінізму: У Москві з’являться фігури Берії

    У Державній корпорації з атомної енергії Російської Федерації “Росатом” вирішили увіковічити пам’ять видатного сталініста і ката, генерального комісара державної безпеки СРСР Лаврентія Берії.

    “Открытые медиа” повідомляють, що дві фігури одного з найбільш вагомих поплічників Йосіфа Сталіна незабаром з’являться у павільйоні атомної енергії московського виставкового комплексу ВДНГ.

    Витрати на створення “високореалістичних” манекенів та костюмів для них журналісти виявили у закупівельній документації дочірньої держкорпорації “Атоменергопроект” на офіційному сайті держзакупівель.

    Повідомляється, що Лаврентій Берія очолював “Атомний проєкт СРСР”, завдяки якому, на переконання роспатріотів, “Радянському союзу вдалось похитнути монополію США на атомну зброю”.

    “Радянський фізик, академік Ігор Курчатов говорив: “Якби не Берія, то бомби у нас не було б”. Таким чином, розповідь про атомний проект СРСР не можливий без згадки про особистість Берії”, – зазначено у коментарі пресслужби “Росатому”.

    Роботи зі створення експозиції планують завершити до кінця липня цього року. Кожен манекен буде оснащений “вандалостійким склопластиковим тулубом” та силіконовою головою індивідуального виготовлення. Окрім цього, обом Беріям імплантують натуральне волосся та акрилові очні яблука.

    Нагадаємо, Лаврентій Павлович Берія входив у найближче оточення Сталіна. Голова НКВС, Генеральний комісар державної безпеки СРСР. Був куратором галузей оборонної промисловості, у тому числі всіх розробок, які стосувались створення атомної зброї.

    Після смерті Сталіна у червні 1953 року Берія був заарештований за обвинуваченням у шпигунстві та змові з метою захоплення влади. За офіційним повідомленням, розстріляний за вироком суду в грудні 1953 р., хоча ймовірно був вбитий одразу після чи під час арешту.

    Берія так і не був реабілітований. Воєнна колегія Верховного суду РФ від 29 травня 2002 року, його було визнано таким, що не підлягає реабілітації у зв’язку з тим, що він виступав організатором політичних репресій.

    Втім, вказане рішення суду не має вагомого значення у скрєпоносній та високодуховній сучасній Росії. Злочинці, кати та тирани з маніякальними схильностями є ідолами теперішньої міфології “русского міра”. Створена ними жахлива зброя масового ураження регулярно освячується духовенством Російської православної церкви і оспівується пафосними промовами палких роспатріотів. А сталінізм, який цивілізованим світом визнаний диктаторським та антигуманним політичним режимом, є взірцем для теперішніх мешканців Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне