Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Елпідофор представлятиме православних християн на інавгураційній молитві

    Архієпископ Американський Вселенської Патріархії Елпідофор запрошений Президентським інавгураційним комітетом для участі у спільній молитві з нагоди інавгурації президента США Джо Байдена. Богослужіння відбудеться у четвер, 21 січня, о 10:00 за східно-американським часом (о 17:00 за київським часом). Архієпископ Елпідофор представлятиме православне християнство та виголосить молитву від імені православних вірян США.

    Президент Джо Байден приєднається до віртуального заходу, організованого Вашингтонським національним собором, а служба буде транслюватися в прямому ефірі на bideninaugural.org/watch та cathedral.org. Звичайна міжконфесійна служба, започаткована з першою інавгурацією президента Джорджа Вашингтона, цього року буде повністю віртуальною для безпеки громадян, передає Orthodox Observer.

    «Для мене честь приєднатися до духовних лідерів віри з усієї країни і молитися нашому Милосердному і Люблячому Богу за нашого нового президента та віце-президента. Ця шаноблива традиція є конкретним прикладом того, як ми можемо об’єднатися як нація в молитві за наших обраних провідників. Поєднуючи наші молитви з іншими американцями різних вірувань та звичаїв, ми підтверджуємо суть нашої американської демократії як місця свободи совісті та віри. Помолімось усі за здоров’я та успіх нашого нового президента та віце-президента, щоб наша земля зажила, а країна об’єдналася», – заявив владика Елпідофор.

    Нагадаємо, Елпідофор (Ламбриніадіс) 11 травня 2019 року був обраний архієпископом Американським. До цього часу він виступав активним учасником у процесі надання Томосу Православній церкві України.

    Раніше Вселенський патріарх Варфоломій у своєму листі передав теплі вітання новообраному 46-му президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену. У відповідь Байден написав Варфоломію: «Будьте здорові. Нам потрібна ваше керівництво».

    Найсвіжіше

    Популярне