Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна: Смислова війна – частина інформаційної зброї, яку використовує Росія проти України

    Українська контррозвідка за часів усіх керівників писала аналітичні документи, які були засновані на певних оперативних даних та аналітичній інформації стосовно загроз. І одна з них, а це приблизно 2008–2009 роки, стосовно того, що відбувається в Криму. І першим висновком оперативної і аналітичної роботи було те, що існує реальна загроза відділення Криму.

    Про це заявила очільниця Міністерства у справах ветеранів, генерал-майор СБУ Юлія Лапутіна в інтерв’ю Радіо Свобода.

    “На жаль, відбулося так, що була зміна влади на проросійський курс, і ніхто не звернув на це увагу. І нами навіть були розроблені пропозиції, яким чином нейтралізувати ці дії російських спецслужб, багато чого стосувалося не просто якогось фізичного впливу, а й впливу на ментальність. Тому що смислова війна – це частина інформаційної зброї, яку використовує Російська Федерація проти України”, – зазначила Юлія Лапутіна.

    За її словами, пропрацювавши багато років у контррозвідці, вона розуміла, що йде інфільтрація проросійської агентури і агентури впливу в українські спецслужби. І це не призведе до нормального розвитку подій. Це було вже перед Майданом. І тому написала рапорт про звільнення.

    Раніше голова Міністерства у справах ветеранів, генерал-майор Служби безпеки України Юлія Лапутіна розповіла як бачила російських військових на території Свято-Успенської Святогірської лаври, якою зараз користується Українська православна церква (Московського патріархату) після початку російської агресії

    Найсвіжіше

    Популярне