Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Катарсис Олени Бондаренко

    Проросійська пропагандистка Олена Бондаренко як ніколи розкрилася українофобією в ефірі проросійського телеканалу “Наш”.

    Здавалося б, ми вже стали забувати про такого політика проросійської п’ятої колони в Україні як Олена Бондаренко, як напередодні дня пам’яті захисників Донецького аеропорту про себе нагадала, звинувативши в ефірі телеканалу “Наш” ЗСУ в злочинах на Донбасі. Дана заява буквально слово в слово відповідала російській пропаганді, яка традиційно не відхиляється від основних наративів, встановлених ще в 2014 році ГУ ГШ ЗС РФ, який займався пропагандистським порядком денним в рамках окупації України. Але важливо інше.

    Олена Бондаренко протягом останньої пари років, як вже не є депутатом Верховної Ради, але виконує функції на проросійських телеканалах, такої собі фронтальної голови, що говорить. Фронтальна голова, що говорить, – це людина, яка виконує роль спікера, який першим на телебаченні або в друкованій пресі озвучує той чи інший вкрай токсичний наратив, який лише потім, в залежності від реакції громадськості, підхоплюють інші спікери, або забувають про нього.

    Якщо перебільшено, то це інформаційне м’ясо на забій, яке в разі провалу і негативної реакції на озвучену інформацію, сприймає весь удар на себе як об’єкт негативу.

    Нагадаю, що минулого року Олена Бондаренко стала першим спікером, який запустив в наш інформаційний простір наратив про “військові біолабораторії США в Україні”, який є класичною дезінформацією ГУ ГШ ЗС РФ, в рамках ІПСО, що зародилася ще на початку 1990-х. І тільки після первинного вкидання через Бондаренко цю тему масштабно підхопили ресурси Віктора Медведчука, особисто глава партії ОПЗЖ і всі до неї причетні політики, спікери і “експерти”.

    Масштаб цієї ІПСО дійшов до того, що до її поширення підключився навіть Олександр Дубинський і телеканал “1+1”. Однак запал інформаційних зливних бачків відразу ж згас, після того як цим питанням зайнявся безпосередньо Державний департамент США. Правдоруби, що опинилися під загрозою санкцій за поширення брехні, тут же прикрили роти.

    Так само Бондаренко протягом усього цього часу регулярно озвучувала наратив про зовнішнє управління Україною США. Найцікавіше в поширенні цього наративу Оленою Бондаренко те, що вона є головою, що говорить і що знаходиться під зовнішнім управлінням з Росії, а її дочка, привильно проживає в США, так завзято критикованих “поборницею правди”.

    Нагадаю, що не так давно під санкції США потрапила низка ЗМІ, політиків і журналістів, які є російськими агентами в Україні, серед яких був і Олександр Дубинський, який вибухнув невимовною істерикою з даного приводу. Той самий Дубинський, через якого так само зливався наратив, розроблений ГУ ГШ ЗС РФ про “військові біолабораторії США в Україні”. А, що ж Олена?

    Упевнений, що агент кремлівського впливу в Україні Олена Бондаренко зазнала б непередаваного задоволення, якби їй та членам її сім’ї була оголошена заборона на в’їзд в США, а її кошти були б заморожені на закордонних рахунках.

    На жаль, в Україні реакція відповідних органів на антидержавну поведінку явних, а не латентних, агентів кремля вкрай повільна і неповоротка. Хто знає, можливо, у Мінфіну США більше шансів вгамувати цю вируючу клоаку. І в одиничній особі, і в куди більшому кількісному вирахуванні.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне