П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    За освітою майбутніх суддів і прокурорів наглядатимуть соратниця Медведчука і диякон РПЦвУ

    До складу наглядової ради Одеської національної юридичної академії, яку очолює одіозний ексрегіонал Сергій Ківалов, увійшли не менш одіозні Андрій Портнов і Вадим Новинський.

    Склад ради затвердив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, інформує “ДС” із посиланням на координатора Громадської ради доброчесності Михайла Жернакова.

    “Міністр освіти Шкарлет затвердив наглядову раду Одеської юракадемії “імені Ківалова”. До неї входять соратники Януковича Ізовітова і Портнов, а очолює її російський агент Новинський. Цей, вибачте, виш і повʼязані з ним структури виховують найбільше майбутніх суддів і прокурорів”, — написав Жернаков на своїй сторінці у Facebook.

    Михайл Жернаков також опублікував фотокопію відповідного документа:

    Світлина: Mykhailo Zhernakov/Facebook

    Нагадаємо, Андрій Портнов був заступником голови Адміністрації Віктора Януковича. Його називають ініціатором розробки так званих «диктаторських законів» від 16 січня 2014 року, які значно обмежували конституційні права громадян України і були направлені проти Євромайдану. Одразу після Революції Гідності, у 20-х числах лютого 2014 року Портнов виїхав з України. У 2014—2015 роках перебував під санкціями Європейського Союзу.

    Лідія Ізовітова – голова Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів України. Видання “Цензор.нет” розказало як у 2012 році Ізотова очолила НААУ і як утрималась на посаді в 2014.

    “В результаті “безальтернативного голосування” головою корпорації “НААУ” стала соратниця Медведчука – Лідія Ізовітова. “Прозріння” в адвокатів настало в 2014 році, коли Ізовітова під тиском “революційних мас” погодилася на позачерговий звітно-виборчий з’їзд в Одесі… Спровоковані “тітушками” та одеською міліцією бійки з адвокатами (за тиждень до “одеської трагедії”) зробили свою справу – Ізовітова залишилася на “престолі”. Пізніше були з’їзди в Києві, Ужгороді, які, власне, нічим між собою не відрізнялися: недопуск опонентів, бійки, “тітушки” тощо”, – цитує видання адвоката Андрія Мамалиги.

    До складу Наглядової ради НУ ОЮА увійшов і диякон РПЦвУ Вадим Новінський. Ведучий 5-го каналу Роман Чайка вважає, що він туди потрапив за “квотою Кремля і РПЦ”.

    Нагадаємо, президент НУ ОЮА Сергій Ківалов має дуже близькі стосунки з верхівкою РПЦвУ. Наприклад, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій у жовтні минулого року прибув на офіційне відкриття приватної школи екс-регіонала в Одесі.

    Приватний навчальний заклад спочатку планувався як церковно-парафіяльна школа РПЦвУ. На території навчального закладу будуть функціонувати два православних храми – російського святого – Сергія Радонезького та Іоанна Богослова.

    Найсвіжіше

    Популярне