Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Піарника колишнього схиігумена РПЦ Сєргія арештували за підозрою в екстремізмі

    Прихильник позбавленого сану, відлученого від церкви та затриманого правоохоронцями Російської Федерації колишнього схиігумена Сєргія Романова Всєволод Могучєв визнаний винним в екстремізмі і залишиться за ґратами щонайменше до кінця січня 2021 року.

    Про це пише видання “66.ру”.

    Могучєв, який виконував роль прессекретаря Сєргія Романова та публікував відеоролики від імені колишнього схимонаха, мав вийти на свободу 12 січня після завершення двотижневого арешту за “непокору співробітнику поліції”. Однак, до суду надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення за статтею 20.3.1 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ “екстремізм”.

    Суд невідкладно визнав піарника винним і продовжив його арешт ще на 15 діб. Підставою для адмінарешту стало оприлюднене Могучєвим відео, у якому служителі російської Феміди розпізнали ознаки протиправної діяльності.

    Нагадаємо, колишнього схиігумена Сєргія Романова затримали в ніч проти 29 грудня 2020 року в ході спецоперації у Середньоуральському монастирі. Екс-схимонаху пред’явлено обвинувачення за трьома статтями Кримінального Кодексу РФ: ст. 110.1 (схиляння до самогубства), ст. 148 (порушення права на свободу віросповідання), ст. 330 (самоуправство).

    Того ж дня було затримано і Всєволода Могучєва. Його було притягнуто до відповідальності за “непокору законному розпорядження співробітника поліції” і арештовано на 5 діб. 31 грудня цей строк арешту збільшили до 15 діб.

    Найсвіжіше

    Популярне