Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Держсекретар США показав подарунок від пораненого українського захисника

    Держсекретар США Майк Помпео, який вже в недалекому майбутньому покине свій пост, поділився світлиною подарунка, який отримав в Україні від пораненого бійця. Знімок він опублікував у своєму Twitter.

    Кадр був зроблений ще наприкінці січня минулого року, коли Помпео прилетів з візитом до України в ході турне по п’яти державах Східної Європи. На знімку солдат на милицях передає йому нашивку зі своєю форми, передає “Фокус”.

    “Коли я відвідав київський військовий госпіталь, щоб зустрітися з хоробрими українськими борцями за свободу, один з них зірвав нашивку зі своєю форми і віддав її мені. Ніколи не недооцінюєте силу тих, хто веде вперед”, – підписав знімок держсекретар США.

    Під час Мюнхенської конференції в лютому 2020 року він розповів подробиці цієї зустрічі.

    “Там був молодий солдат з серйозними пораненнями, через які він відчував серйозний біль. Ми коротко поговорили через перекладача, і він розповів, що він капітан – я кілька десятиліть назад також був капітаном (армії США)”, – згадав Помпео. Потім, продовжив він, боєць на милицях пройшов через кімнату до вішалки і передав йому нашивку з символікою свого підрозділу, попросивши зберігати її. Цей жест з боку українського воїна і таке ставлення до своєї символіки показали американцеві, що українці дійсно ведуть боротьбу за свій суверенітет.

    Раніше Майк Помпео заявив, що США допомогли предстоятелю ПЦУ уникнути російського тиску.

    Найсвіжіше

    Популярне