Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Пластуни передали Предстоятелю ПЦУ Віфлеємський вогонь миру

    Після закінчення Божественної літургії, 3 січня 2020 року, Предстоятель помісної Української Православної Церкви митрополит Епіфаній у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі прийняв традиційний Віфлеємський вогонь миру.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Дівчата та юнаки з Пласту розповіли Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію про історію розповсюдження цього вогню та передали Його Блаженству лампаду.

    «Сьогодні ми вдячні за те, що маємо це світло миру – лампаду яка запалена у Віфлеємській печері, на місці народження Господа нашого Ісуса Христа. Ми знаємо, що втілений Бог прийшов у світ, щоб принести мир. І це світло є символом миру й благодаті, які мають засяяти в душі кожної людини. Зустрічаючи втіленого Бога ми повинні пам’ятати, що Він приходить у світ заради кожного із нас, відкриваючи нам можливість наслідувати спасіння. Сьогодні я бажаю, щоб в новому календарному році Господь сподобив нас загального миру. Щоб справедливий мир запанував у нашій українській державі, щоб була завершена ця страшна неоголошена російсько-українська війна й щоб ми подолали згубну коронавірусну хворобу, яка розділяє нас. Нехай Боже благословення перебуває з усіма нами», – зокрема сказав Блаженнійший владика.

    «А вам, нашій патріотичній українській молоді, я дякую за те, що ви трудитеся і несете це світло Істини у світ. Нехай Господь укріпляє ваші сили і дає можливість і надалі спільно з Церквою творити добрі справи», – підсумував Предстоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне