П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Війна триває, а у Миколаєві через феєрверки ледь не згоріли дві квартири

    Попри російсько-українську війну в Україні продовжують запускати феєрверки. У новорічну ніч в центрі Миколаєва почалася пожежа у багатоповерхівці, через феєрверк, який випадково залетів на балкон. Пожежа охопила дві квартири на вулиці Садова, 18.

    Про це повідомляють Факти.

    Загоряння відбулося на сьомому поверсі. На щастя, у квартирах, що постраждали від пожежі, нікого не було. Окрім рятувальників, на місце пожежі приїхали медики та служба газу.

    Мешканців будинку було тимчасово евакуйовано. Найближчим часом інцидентом займуться правоохоронці.

    Пожежі у новорічну ніч

    За даними ДСНС, у пожежах в новорічну ніч в Україні загинуло дев’ять осіб.

    У більшості випадків горіли приватні будинки, а їхні господарі не дотримувалися правил безпеки під час запуску феєрверків або курили у ліжку.

    Загалом у новорічну ніч рятувальники ліквідували 84 випадки загорань у житловому секторі країни.

    Заборона феєрверків

    Міністерство внутрішніх справ заявило, що заборони феєрверків, які вводять місцеві органи влади, мають формальний характер. Про це йдеться у фейсбуці відомства.

    “Сьогодні в коментарях ви обурювалися, чому поліція не реагувала на канонади феєрверків [у новорічну ніч], якщо це заборонено? Пояснюємо – рішення про заборону піротехніки приймають міські або сільські ради, кожна окремо. Наприклад, Київрада заборонила використання піротехніки до закінчення ООС, тобто до нашої перемоги. Однак відповідні зміни до Кримінального, Кримінально-процесуального та Кодексу про адмінпорушення щодо відповідальності за запуск салютів не вносилися”, – сказано в повідомленні.

    Фото: fakty.com.ua
    Фото: fakty.com.ua

    Найсвіжіше

    Популярне