П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ самі придумали і самі спростували власні байки про Вселенського патріарха

    У РПЦвУ нова забава: придумувати різні фейки і побрехеньки навколо патріарха Варфоломія, якого вони вважають особистим ворогом. Нещодавно в ресурсах московського патріархату запустили новий фейк, нібито Вселенський патріарх має намір заборонити в служінні все духовенство московської церкви в Україні. Дана інформація ресурсів РПЦвУ не знайшла ніде підтвердження і потім її речник РПЦ в Україні протоєрей Микола Данилевич спростував.

    «В мережі ширяться слухи про те, що чи то в кінці січня, чи то в лютому до України приїде патріарх Константинопольський Варфоломій і заборонить весь єпископат УПЦ за те, що не приєднався до ПЦУ…На даний момент немає підтвердження інформації про те, що п. Варфоломій хоче заборонити єпископат УПЦ (РПЦвУ, – ред.)», – написав Данилевич у своєму Телеграм каналі.

    Виходить, що РПЦ в Україні спочатку вигадують чутки навколо Вселенського патріарха Варфоломія, а потім самі ж ці байки спростовують. Погодьтеся, дуже розумно, чи не так?

    При цьому Данилевич не відкидає такий розвиток подій: «Я не хочу сказати, що цього бути не може, тому що після всього того, що він в нас натворив, я вже не здивуюся нічому. Але хочу лише сказати, що на даний момент немає підтвердження цієї інформації».

    Найсвіжіше

    Популярне