П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Michelin вибачилися, що назвали борщ російським

    Представники ресторанного гіду Michelin вибачилися за те, що віднесли борщ до російської національної кухні. Про це розповіли в посольстві України у Франції.

    Там кажуть, що самостійно зв’язалися із компанією і отримали від її керівників вибачення, передає Бі-Бі-Сі.

    «Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за «гастрономічну необачність з неочікувано політичною конотацією», — розповіли в посольстві.

    І додали, що первинну версію статті Michelin, в якій ішлося про «емблематичні національні перші страви російської кухні — борщ та рассольнік», вже виправили на фразу «на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, рассольнік, а також борщ у його можливих формах та варіаціях».

    Окрім того, під час розмови з представниками компанії посольство домовилось почати роботу над мішленівським гастрогідом по київських ресторанах.

    «У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо, запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу. Щоб зняти всі питання. Борщ наш!» — йдеться в заяві посольства.

    Нагадаємо, Michelin — це найбільш відомий та впливовий ресторанний рейтинг, який укладають вже понад 100 років. Заклади на основі відгуків анонімних ресторанних критиків отримують оцінку — від однієї до трьох мішленівських зірок.

    Поява тих чи інших ресторанів в мішленівському рейтингу зазвичай різко підвищує його престижність та популярність.

    Кілька днів тому Michelin оприлюднив пресреліз, в якому анонсував, що його представники прибули до Москви, аби оцінити місцеві ресторани і вперше включити їх до рейтингу. У статті йшлося про російську кухню, до якої з-поміж іншого віднесли й борщ.

    Це викликало різко негативно реакцію з боку значної кількості українських інтернет-користувачів. Чимало з них залишили коментарі на фейсбук-сторінці Michelin.

    «Ганьба вам. Борщ — Український. Як ви можете відносити його до російської їжі? Це непрофесійно. Ви не знаєте, про що говорите. Українці чекають на вашу заяву із вибаченнями», — написала користувачка Ольга Середняк.

    «Борщ наш!». У Michelin вибачилися, що віднесли борщ до російської кухні
    «Негайно припиніть називати борщ російським. Це українська кухня», — обурюється інший користувач, Дмитро Трут. Аналогічних коментарів на сторінці Michelin — зараз чимало.

    «Негайно припиніть називати борщ російським. Це українська кухня», — обрується інший користувач, Дмитро Трут.
    Пізніше представники гастрогіду відповіли коментаторам, що не претендують на визначення походження тих чи інших страв.

    «У Москві борщ у всіх його різновидах — звідки б він не походив — все ж є улюбленою стравою гурманів і в багатьох ресторанах вважається фірмовим пунктом меню», — пояснили в компанії у відповідь на критику.

    Найсвіжіше

    Популярне