Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна вимагає від Боснії та Герцеговини пояснень про ікону, подаровану Лаврову

    “Посольство України в Боснії і Герцеговині звернулося до Міністерства закордонних справ БіГ та попросило надати інформацію про ікону, яку нинішній голова Президії БіГ Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ Росії Сєргєю Лаврову під час зустрічі в Східному Сараєво”, – повідомляє “Балканський оглядач” на власній сторінці у Фейсбук.

    У такий спосіб українське дипломатичне представництво відреагувало на подію, яка відбулась під час офіційного візиту Лаврова до цієї балканської країни. Посольство України в БіГ надіслало запит про походження ікони, яку нібито було знайдено близько 300 років тому в Луганську (Україна), та попросило отримати детальну інформацію про походження цього об’єкта культурної спадщини України.

    В офіційному листі української сторони наголошується, що місто Луганськ тимчасово перебуває під окупацією Російської Федерації, і ненадання інформації про ікону, яка є українською культурною спадщиною, означало б підтримку агресивної політики та військових дій Російської Федерації проти України, що вже призвело до загибелі багатьох тисяч громадян України.

    Раніше “Духовний фронт” повідомляв, що під час робочого візиту міністра закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова, колишній президент Республіки Сербської Боснії та Герцеговини Мілорад Додік подарував російському чиновнику коштовний подарунок – 300-літню позолочену ікону з Луганська.

    Найсвіжіше

    Популярне