Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    Привітання Папи і Патріарха Александрійського і всієї Африки Феодора

    Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій (Зоря) оприлюднив привітання Патріарха Александрійського і всієї Африки Феодора з нагоди другої річниці обрання митрополита Епіфанія на благословенний престол України.

    Я хотів би від імені другої кафедри, нашого великого Патріархату, з благословенного Каїра, тут, у богоходженому Єгипті, від щирого серця привітати Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України владику Епіфанія з відзначенням двох років від дня обрання його на благословенний престол України.

    Наш Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій І Константинопольський від усього серця, як і очолюваний ним Священний Синод, надали Автокефалію сестрі нашій, Православній Церкві України.

    Найщиріші вітання, численні побажання від другого Трону, Патріархату Древнього, місіонерського та благословенного, нашій сестринській Українській Церкві.

    Моє власне серце надзвичайно радіє цьому, оскільки я жив в Україні, насолоджувався благодіяннями Господа, особисто пізнав щедрість душі та велику віру надзвичайно побожного народу України.

    Блаженнійший Митрополите Київський і всієї України владико Епіфаніє, Ви – наймолодший серед Предстоятелів. Але я знайомий з Вашою добротою та благородством. Ви говорите новогрецькою, цим підкреслюючи, що мова богослов’я Отців Церкви і Євангелія є грецькою.

    Хочу привітати Вас від імені Церкви Святого Марка, від імені місіонерської Церкви Святих Патріархів, адже наші Церкви пов’язує велика історія.

    Бажаю Вам, щоб Ваше пастирське служіння побожному народу України було завжди благословенне, щоби Бог дарував Вам усе найкраще.

    Даруйте любов свою прекрасному українському народові і отримуйте кожного дня благословення Божі.
    Вашим архієреям, Вашій пастві шлю мої побажання та всю мою любов, щоби знову і знову упродовж багатьох-багатьох років Ви святкували разом із Вашою благословенною паствою.

    Многії літа!

    Благословення святого Марка нехай завжди буде з Вами!

    Найсвіжіше

    Популярне