Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Луцькому прикордонному загоні відкрили куточок пам’яті про загиблих на війні колег

    В управлінні Луцького прикордонного загону в пам’ять про військовослужбовців, які загинули під час антитерористичної операції на сході нашої Батьківщини, відкрили куточок пам’яті.

    Про це повідомляє видання “Вісник” з посиланням на пресслужбу Луцького прикордонного загону.

    У фоє облаштували церемоніальне місце із Дзвоном Пам’яті та стендами, на яких показані історії двох прикордонників загону, життя яких так рано обірвала війна.

    Світлина: Волинська єпархія ПЦУ/Facebook

    На стіні знаходяться портрети, на яких заслужений художник України Андрій Холоменюк увіковічив Сергія Гулюка та Сергія Киричука. Хлопці у 2014 році одні з перших вибули у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури на захист східних рубежів нашої держави. Там, на жаль, обидва загинули в липні того ж року, виконуючи бойові завдання.

    Світлина: Волинська єпархія ПЦУ/Facebook

    «Наші Сергії пройшли свій Хресний шлях, тому на стіні є «Розп’яття». Картини й світлини з їхнього життя нагадуватимуть нам про те, що вони були нашими побратимами. Проходячи через цю залу, ми будемо бачити їхні обличчя, життєві історії та згадувати наших воїнів-прикордонників. Бойові побратими та персонал загону зможуть схиляти голови в знак шани загиблих бійців за волю та незалежність рідної землі», – зазначив начальник Луцького прикордонного загону полковник Олег Вовк.

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив панахиду за загиблими воїнами та освятив куточок пам’яті. Героїв, які загинули на сході України, вшанували хвилиною мовчання.

    Світлина: Волинська єпархія ПЦУ/Facebook

    На заході були присутні рідні Сергія Киричука та Сергія Гулюка. Вони усі ці роки живуть з відчуттям неповоротної втрати. У одного Сергія залишилося сиротами троє дітей, а в іншого без рідної та люблячої людини – молодші брат та сестра.

    Ветеран-прикордонник генерал-лейтенант у відставці Аркадій Яворський, який також був запрошений на церемонію, зазначив, що на сучасне покоління прикордонників випала не легка доля. «Вони з честю та гідністю виконують завдання з охорони державних рубежів, в тому числі й в зоні АТО/ООС. Загиблі хлопці були справжніми захисниками Вітчизни. В нашій пам’яті вони назавжди залишаться мужніми та вірними синами України», – додав Аркадій Семенович.

    Світлина: Волинська єпархія ПЦУ/Facebook

    Начальник Луцького прикордонного загону подякував матерям загиблих за те, що виростили справжніх патріотів, та вручив їм відзнаки «Українська Берегиня». А батьки Сергія Киричука і Сергія Гулюка отримали пам’ятні статуетки «Слава героям-прикордонникам».

    В пам’ять про загиблих воїнів пролунав Дзвін Пам’яті.

    Найсвіжіше

    Популярне