П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Витіснення ПЦУ з Криму: Окупанти оштрафували парафію в Євпаторії та вимагають знести храм

    Управління Кримської Єпархії ПЦУ звинувачують у невиконані рішення так званого “Євпаторійського міського суду” щодо виконання робіт з демонтажу храму парафії в ім’я Пречистого образу Божої Матері “Неопалима Купина”.

    Про це повідомило видання “Новинарня” з посиланням на представництво президента в АР Крим.

    Зазначається, що митрополит Сімферопольський і Кримський Климент отримав пакет документів від так званого “Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим” про “адміністративне правопорушення”.

    “У зв’язку з невиконанням рішення “суду” 3 листопада 2020 року “старшим судовим приставом по м. Євпаторії” В.Н. Мороз вже було винесено постанову, згідно якої Українська Церква визнана винною у тому, що не здійснила демонтаж храму і тому має сплатити адміністративний штраф у сумі 30 тис. рублів”, – йдеться в повідомленні.
    У грудні до цього рішення додався ще один протокол про новий штраф у 50 тисяч рублів і новий термін, наданий для демонтажу храму парафії в ім’я Пречистого образа Божої Матері “Неопалима Купина” – 3 грудня 2020 року.

    “Представництво Президента України в АР Крим засуджує чергові порушення держави-окупанта Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної Церкви України та її вірян. Рішення так званого “суду” і подальші вимоги демонтувати храм “Неопалима купина” в Євпаторії спрямовані на витіснення Української Церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова. Росія хоче, щоб в Криму не було Української Церкви, важливого центру єднання українців”, – наголосили в представництві.
    Там також нагадали, що 23 липня 2020 року Митрополиту Кримської єпархії ПЦУ Клименту російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.

    Так званий “Євпаторійський міський суд” в листопаді 2019 року ухвалив рішення знести дерев’яний храм Православної церкви України, будівництво якого було розпочато ще до окупації півострова Росією: “Зобов’язати в солідарному порядку відповідачів Громаду в ім’я Пречистого образу Божої Матері “Неопалима Купина” і Управління Кримської Єпархії Української православної церкви звільнити муніципальну земельну ділянку загальною площею 30,25 кв. м. шляхом демонтажу зведеної на ній будівлі”, – йшлося в рішенні окупаційного “суду”.

    У прокуратурі АР Крим та міста Севастополя заявили, що в рамках кримінального провадження надасть відповідну правову оцінку вказаним діям представників окупаційної влади.

    “Такі дії окупантів є прямим порушенням норм міжнародного гуманітарного права і черговим підтвердженням дискримінації та тиску на єдину українську релігійну громаду в Криму”, – додали у відомстві.

    2 грудня 2020 предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній під час онлайн-зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з послами країн «Великої сімки» закликав посилити санкції проти РФ через утиски вірян ПЦУ в Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне