Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патрірах РПЦ поздоровив митрополита РПЦвУ Агафангела з ювілеєм й нагородив панагією

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) привітав митрополита РПЦвУ в Одесі Агафангела (Савіна) з 45-річчям від архієрейської хіротонії й удостоїв його пам’ятною панагією (іконою Богородиці на ланцюжку, що носиться на шиї).
    Про це гордо відзвітували в Одеській єпархії РПЦ в Україні опублікувавши скан привітання від очільника РПЦ.
    Варто зауважити, що Одеська єпархія РПЦвУ й сам Агафангел має дуже «своєрідну» репутацію «любителя хлопчиків», за що його прозвали «голубий підрясник». У цьому його неодноразово викривав богослов Андрєй Кураєв.
    Агафангел є категоричним противником автокефалії Української православної церкви: «Ми бачимо всю шкідливість і пагубність відділення УПЦ від Московського патріархату. Це відділення буде ударом по твердині неушкодженого святоотцівського Православ’я, чого так чекають вороги Церкви і православної цивілізації. Виступати за автокефалію УПЦ означає бути на боці ворогів і недоброзичливців Православ’я. Тому потрібно чітко заявити: єдність УПЦ з церквою-матір’ю — РПЦ — є непорушною і незмінною істиною. Будь-яка спроба відділення від РПЦ завжди буде богопротивним розколом».
    Також Агафангел відомий своїми крилатими висловами, на кшталт «Львів — це наша Чечня» і «НАТО – ворог цивілізації». Є противником євроінтеграції. Натомість, є прихильником концепції «Москва — Третій Рим» і запропонованого патріархом Московським Кірілом концепту «русского міра». «Давно назріла необхідність консолідації православних держав. Перш за все необхідно єднання з Росією України, Білорусі, середньоазійських і кавказьких народів, які раніше перебували у складі Руського Царства. Згодом у цей блок держав можуть увійти балканські держави і Греція», – заявляв Агафангел.
    У травні 2015 року співробітники СБУ провели обшук в одному з місць відпочинку Одеси, де відзначав своє 25-річчя один із працівників Одеської єпархії Московського патріархату Дмитро П., який також працює журналістом на одеському телеканалі і є помічником одного з народних депутатів. На вечірку громадянин запросив своїх колег з одеської єпархії МП: семінаристів Одеської та Київської духовної академії і семінарії РПЦвУ і священнослужителів РПЦвУ. Гості подарували винуватцю торжества великий торт із зображенням герба і прапора терористичної організації «ДНР», а також прапора Росії. У відповідь чоловік накрив стіл з дорогими імпортними напоями і запросив на свято десяток повій, які були переселенці з окупованого Донбасу. Під час обшуку співробітники СБУ вилучили у одного з гостей пістолет і патрони калібру 5,45.

    Нагадаємо, нещодавно Онуфрій привітав «Святішого патріарха Кіріла» з днем ​​народження й назвав росіян «Божим народом».

    Найсвіжіше

    Популярне