Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Дубенщині збудували нову дзвіницю. Освятив новобудову архієпископ ПЦУ Іларіон

    21 листопада 2020 року, в день Собору Архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Михайлівську парафію с. Верба Дубенського району, де з нагоди храмового свята очолив Божественну літургію, повідомляє видання 0362.ua.
    З владикою співслужили благочинний Дубенського міського благочиння протоієрей Василій Лозинський, настоятель храму протоієрей Володимир Збавдень та запрошене духовенство.

    Світлина: пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ

    Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відзначив клірика Рівненської єпархії протоієрея Миколая Бережнюка правом носіння хреста з прикрасами.
    За літургією була піднесена молитва про визволення від нашестя чужинців, а також всеукраїнська молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу.
    Помолились також за новепреставленого протоієрея Ігоря Загребельного, та за всіх загиблих на Майданах, та за воїнів, які відали своє життя на Сході України.
    За богослужінням архієпископ Іларіон звершив ієрейську хіротонію над дияконом Андрієм Збавднем.
    Наприкінці відправи владика Іларіон освятив новозбудовану дзвіницю.
    Світлина: пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ

    Також архієрей виголосив повчальне слово та відзначив протоієрея Володимира Збавдня Орденом архістратига Михаїла ІІ ступеня. Ряд активних парафіян та меценатів були відзначені медалями «за жертовність і любов до України», а також Митрополичими та Архієрейськими благословенними грамотами.
    Завершилось урочисте богослужіння уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне