П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Гаррі Каспаров: Крим потрібно повертати Україні

    Російський опозиційний політик, гросмейстер, член постійного комітету Форуму вільної Росії Гаррі Кімович Каспаров заявив, що у разі приходу до влади в РФ демократичних сил, перемовин стосовно долі Криму бути не повинно, окупований півострів варто повернути Україні.
    Таку думку він озвучив в ефірі радіо “Крим.Реалії”.
    “Ніяких референдумів бути не повинно. Перехідний період ніяким чином не повинен супроводжуватись перемовинами – перемовини тут вести немає про що. Рішення про повернення Криму під контроль України повинно бути прийняте новим російським парламентом невідкладно. А ось технологія передачі, скільки часу вона займе – це вже другорядне”, – переконаний він.
    Окрім цього, Гаррі Кімович вбачає, що майбутнє Росії можливе лише за умови відмови від імперської політики, яку зараз проводить Кремль на чолі з Владіміром Путіним.
    “Це включає в себе відмову від усіх анексій та претензій на будь-які території, які раніше входили до складу Російської імперії чи Радянського Союзу. Імперська політика в 21-му столітті не приносить нічого, окрім біди та розчарувань, в тому числі самій Росії”, – підкреслив Каспаров.

    Найсвіжіше

    Популярне