Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ можуть вивести з-під дії законодавства з протидії відмиванню коштів

    17 листопада 2020 року уряд Російської Федерації вніс до парламенту законопроєкт про внесення змін до закону “Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму”.
    Про це пишуть “Открытые медиа”.
    У повідомленні йдеться, що з-під дії законодавства вийдуть юридичні особи, які займаються виробництвом та реалізацією релігійної продукції та літератури, засновником чи учасником яких є релігійні організації. Якщо коротко, то Російська православна церква і чимала кількість заснованих нею організацій, не будуть перевірятись правоохоронцями на предмет відмивання коштів.
    Як пояснили в уряді РФ, до такого рішення прийшли внаслідок “низьких ризиків легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом” в подібних організаціях.
    Що це означає? А означає це те, що Російській православній церкві фактично “розв’язали руки”. Після прийняття зазначеного нормативно-правового акту, будь-яка організація, що пов’язана з РПЦ зможе “відмивати” кошти у будь-яких обсягах, і їх ніхто не буде перевіряти.
    Звісно, ми можемо і мусимо припустити, що російський православний люд зможе втриматись від спокуси скористатись очевидною безкарністю і не скористається можливістю “додаткового заробітку”. А от чи справдяться такі сподівання, покаже лиш час.
    До речі, заборонений у служінні протодиякон Андрєй Кураєв вважає, що цей законопроєкт пролобіювала РПЦ, яка продовжує свою “лінію” невтручання держави в свої фінансові справи. А комерційна діяльність Російської православної церкви дійсно вражає своїм різноманіттям – від свічкових заводів та ювелірних майстерень до виробництва вина та іншого “православного” алкоголю.

    Найсвіжіше

    Популярне