П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині родини загиблих захисників щорічно отримуватимуть матеріальну допомогу з обласного бюджету

    На своєму засіданні депутати Вінницької облради 45 голосами «за» затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету для надання щорічної матеріальної допомоги членам сімей захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
    Матеріальна допомога виплачуватиметься членам сім’ї загиблого (померлого) вінничанина, учасника Антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил до Дня пам’яті захисників України. Розмір допомоги становить один прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року.
    Депутатський корпус обласної Ради 7 скликання також одноголосно підтримав проєкт рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для здійснення почесної церемонії поховання осіб, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».
    Цим Порядком визначається механізм використання коштів обласного бюджету для надання одноразової матеріальної допомоги для здійснення почесної церемонії поховання вінничан, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ця допомога виплачуватиметься сім’ям загиблих у розмірі двадцяти п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року. Аби отримати цю матеріальну виплату, йдеться у документі, кожен член сім’ї або уповноважений представник сім’ї звертається до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення за місцем реєстрації з відповідною заявою.

    Пресслужба Вінницької Обласної державної адміністрації

    Найсвіжіше

    Популярне