П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    За вбивством священника в Ліоні стоїть пропагандист РФ у Франції

    Французька поліція затримала чоловіка за спробу вбивства грецького священика отця Ніколаоса Какавелакіса перед церквою Благовіщення у Ліоні, Франція.
    «Стрілок двічі вистрілив священику в живіт, а потім втік», – повідомив свідок нападу, який стався 31 жовтня близько 16 години. Пізніше від отриманих поранень священник помер. 
    Як повідомляє pappaspost.com, влада Франції затримала Жана-Мішеля Дімоїла, колишнього ченця з проблемами психічного здоров’я та члена парафії цього ліонського храму. Дімоіла довгий час мав конфлікти з отцем Ніколаосом.
    За повідомленням французької газети Le Monde, колишній монах звинучував священника в авторитаризмі та фінансових порушеннях. Існує навіть відео, зняте чотири роки тому, коли чернець намагався спровокувати отця Ніколаоса, який згодом вигнав його з території храму.
    Після цієї сцени та безпідставних звинувачень колишнього ченця проти отця Ніколаоса, грецька громада в Ліоні 4 роки тому випустила офіційне комюніке і стала захищати священика.
    У 2018 році пан Дімоїла заплатив отцю Ніколаосу судовий штраф у розмірі 1000 євро за наклеп.
    Жан-Мішель Дімоїла (Jean-Michel Dhimoïla) пов’язаний з Росією та має ультраправі погляди. Як відомо, Росія використовує по всьому світі ультраправих націоналістів і радикалів для розхитування ситуації в тій чи іншій країні.
    Не дарма підозрюваний у вбивстві Дімоіла, який постійно конфліктував із священником, веде блог на сайті пропагандистської контори Кремля «Раша тудей» (Sputnik France) і є членом ультраправої французької партії Debout la France.
    У РФ теракт із вбивством православного священника почали пов’язувати із ісламістами й попередніми терактами в Ніцці. У Москві швидко з’ясували причини і знайшли винних. «Православний священник у Ліоні став жертвою атмосфери ненависті, спровокованої нерозумними діями французької влади, фактично заохочують публічну образу релігійних почуттів проживають в країні мусульман», – повідомив секретар з міжправославних відносин Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук. Крім цього російські пропагандисти почали ретранслювати думки французького праворадикала Фабріса Сорліна, який заявив, що «це тільки початок».
    Про Фабріса Сорліна відомо, що він – «Лідер ультраправої організації Dies Irae (« Судний день »), член «Національного фронту», колишній керівник організації «Асоціація Франція – Європа – Росія », а також директор міжнародної консалтингової компанії «Цар консалтинг», передає «Миротворець». У своїх вебінарах Сорлін визнається, що живе в Москві і виховує сімох дітей.

    Прапор угруповання «ДНР» під час протестів в столиці Франції. Його тримають: Фабріс Сорлін (зліва) і Ксав’є Моро

    Низка правих неонацистських організацій та екстремісти з Німеччини проходять навчання у військовому таборі «Партизан» під російським Санкт-Петербургом. У цьому таборі проходили навчання члени неонацистських та екстремістських партій “Третій шлях” і “Молоді націоналісти”. Сам же табір “Партизан” управляється правоекстремістських “Російським імперським рухом”. Навчання в таборі також проходили представники неонацистських організацій зі Швеції, Фінляндії і т.д. Багато “випускників” цього табору згодом брали участь в бойових діях на Донбасі, в Сирії та Лівії.
    Минулого тижня стало відомо, що до Нагорного Карабаху для участі в бойових діях має намір відправитися лідер французького неонацистського угруповання Zouaves Paris (ZVP) Марк де Каккере-Вальменір. 
    Також варто згадати, що в Росії зараз переховується засновник і лідер американської воєнізованої неонацистського угруповання The Base («База»), Рінальдо Назарро, безперешкодно проживає в шикарних апартаментах в Санкт-Петербурзі, хоча неонацистське угруповання The Base класифікується ФБР як терористична група.
    Росія фінансує різного роду радикальних груп по всьому світу. У франції РФ брала активну участь в радикалізації руху «Жовті жилети», а у Чорногорії організовувала мітинги на релігійній основі. Все це, і напад на православного священника, здійснено виключно в російських інтересах, за допомогою активізації підконтрольних проросійській стороні груп радикального спрямування. Тепер же цьому так званому колишньому монахові Дімоїлу шиють «неосудність» через «психічні розлади».
    Ось так, неонацисти завдяки РФ чинять церковний і політичний тиск там де люди хочуть жити без «русского міра».

    Найсвіжіше

    Популярне