Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Російські правоохоронці підозрюють священника РПЦ у заволодінні квартирою парафіянки шахрайським шляхом

    Громадянка Російської Федерації Наталья Смірнова звернулась до Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації щодо перевірки факту шахрайських дій настоятеля одного  московських храмів протоєрея Російської православної церкви Сєргія Кулікова, повідомляє “ФедералПресс”.
    Смірнова заявляє, що згідно заповіту від 2011 року рідної тітки Іріни Круговой, після її смерті вона мала успадкувати квартиру своєї родички. Однак, незадовго до смерті, Круговая змінила заповіт на користь священника Сєргія Кулікова.
    Права Натальї Смірнової захищає адвокат Алєксандр Пєсков, який зазначив, що, окрім звернення до правоохоронних органів, аналогічне звернення було надіслане предстоятелю РПЦ патріарху Кірілу (Гундяєву).
    У статті повідомляється, що зміна заповіту відбулась після того, як Іріна Круговая перенесла два інсульти, а перебуваючи на четвертій стадії онкологічного захворювання вона приймала сильнодіючі ліки. Саме в цей час, за словами Смірнової та її адвоката, до хворої підвищений інтерес стала проявляти дружина священника РПЦ Галіна Кулікова.
    Іріні Круговій з храму призначили доглядальницю, а родичів перестали пускати до квартири. Всі документи, що підтверджували право власності на помешкання, також підозріло зникли. Про зміну заповіту Наталья Смірнова дізналась вже після смерті тітки.
    Адвокат Пєсков зазначив, що поліція спочатку відмовила у порушенні кримінальної справи, оскільки в квартирі ще фактично проживає бабуся потерпілої, яку, до речі, також доглядає одна з парафіянок храму, де настоятелем є протоєрей Сєргій Куліков. Однак, це рішення було оскаржене прокуратурою і вивчення обставин справи продовжилось.
    В даний час, спір про спадок розглядає Хімкінський суд Московської області. В першу чергу, суддя зобов’язав провести експертизу, щоб дослідити фізичний та психічний стан, у якому померла Іріна Круговая переписала заповіт на користь священника.
    Наталья Смірнова, з свого боку, просить правоохоронців та Московську патріархію зобов’язати протоєрея Сєргія Кулікова відкликати заяву про прийняття спадку, а також, перевірити, чи цей випадок є одноразовим в біографії клірика, чи подібні ситуації вже мали місце у минулому.

    Що ж, спроби окремих священнослужителів, і РПЦ в цілому, отримати у власність якомога більше об’єктів нерухомості вже давно перестали дивувати пересічних громадян. Тож не повинен вражати і той факт, що в розпалі змагань за володіння дороговартісним майном, певні представники РПЦ можуть вдатися до перевірених шахраями і сектами схем привласнення квартир своїх парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне