Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній розповів про сенс чудесного воскресіння Ісусом Христом сина наїнської вдовиці

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній розповів, чому Ісус Христос воскресив сина наїнської вдовиці і який у цьому був сенс.
    «Сенс цих чудес полягає в тому, щоби засвідчити ділами – і надзвичайними ділами – Свою проповідь. Щоби підкріпити Своє свідчення і Свій заклик, звернені до людей, справами. Бо закликати людей до того чи іншого, щось їм обіцяти у майбутньому, може кожен. І чимало за всю історію поставало лжевчителів і лжепророків, які обіцяли людям у майбутньому щастя, блаженство і радість, якщо вони послідують за ними і будуть виконувати їхню волю. Але всі ці їхні обіцянки оберталися завжди бідою і лихом для тих, хто слухав їх», – написав митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
    Тому, за словами митрополита Епіфанія, євангельське свідчення про чудесні зцілення, які звершував наш Спаситель, – не просто розповіді про події, що сталися майже дві тисячі років тому. «Це заклик до кожного з нас увірувати в Христове Євангеліє і змінювати своє життя так, щоби виконувати волю Божу та віддалятися від зла. Це заклик усвідомити, що всі страждання та скорботи світу цього є тимчасовими, і навіть сама смерть не має вже над нами вічної влади, бо Христос воскрес з мертвих і дарував нам життя вічне».
    «Тож прислухаймося до цього свідчення і заклику, щоби коли прийде день Суду, ми були поставлені праворуч разом з праведниками та успадкували блаженне вічне буття, а не опинилися ліворуч серед осуджених на вічне покарання за вчинене зло і нерозкаяні гріхи», – підсумував Блаженнійший Епіфаній.
    З повним текстом проповіді можна ознайомитись на сайті Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне