Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній прокоментував заборону суду книги «Справа Василя Стуса»

    Митрополит Епіфаній прокоментував резонансне рішення суду заборонити книгу «Справа Василя Стуса».
    «Українcький народ продовжує виборювати право знати свою історію – справжню, а не системно фальсифіковану державою-агресором з усіма її міфами та втаємниченням правди. На жаль, справедливість цього твердження ще раз доводить резонансне рішення суду щодо заборони книги «Справа Василя Стуса». Відтак суспільство змушене протистояти посяганню на свободу слова, як на основоположне право людини, без якого неможлива правова країна, у якій ми всі прагнемо жити», – сказав предстоятель ПЦУ.
    За словами митрополита, в Україну більше ніколи не повернеться тиранія радянського союзу і це яскраво показує реакція на рішення суду.
    «У ці дні кожен, хто боронить правдиву українську історію та пам’ять про Василя Стуса, відгукується на заклик великого поета та дисидента: «Усі, хто проти диктатури, – встаньте!». Реакцією на вчорашнє рішення суду український народ доводить: тиранія радянського союзу більше ніколи не матиме місця у нашій демократичній незалежній державі, як би цього не хотіли і не домагались совєцькі адепти. А правда про їхню негідну діяльність вже добре відома і буде поширюватись й далі – її неможливо ув’язнити, заборонити чи приректи на несправедливу смерть».
    «Ми неодноразово були свідками, як українську історію замовчували, змінювали, маскували. Зокрема, як спотворювали історію нашої Церкви, – говорить Блаженнійший Епіфаній. – Та правда завжди перемагає, вона є тим світлом, що долає будь-яку темряву. Ба більше, що ретельніше її намагаються приховати, то більш яскравою та очевидною вона стає. Саме тому світла пам’ять про Стуса завжди житиме в українському серці, незважаючи на будь-які заборони. Адже Стус справді був завжди вільним, навіть під час свого ув’язнення в радянській камері».
    Нагадаємо, Суд заборонив розповсюджувати тираж книги про Василя Стуса без дозволу Медведчука. Також нещодавно лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся із Путіним і попросив вакцину від COVID-19.

    Найсвіжіше

    Популярне