Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Відмову носити захисну маску в РПЦ вважають гріхом

    Митрополит Тобольський і Тюменський Російської православної церкви Дімітрій (Капалін) оголосив відмову носити захисну медичну маску гріхом. Про це пише “Газета.ру” з посиланням на “URA.RU”.
    “Дотримання санітарних заходів – це питання послуху Церкві і послуху лікарям, які дбають про наше здоров’я”, – йдеться у повідомленні. Поряд з тим, недотримання рекомендовано соціальної дистанції, відмова від носіння захисних масок чи інші порушення протиепідеміологічних заходів владика вважає гріхом.
    До слова, митрополит Дімітрій (Капалін) зазначає, що можливість заборони чи обмеження відвідування храмів навіть не обговорюється.
    Що ж, позицію архієрея РПЦ можна зрозуміти. Якщо примітивне мислення окремих росіян не дозволяє переконати їх у необхідності дотримання санітарних норм у зв’язку із стрімким поширенням епідемії, то лишається старий перевірений спосіб. Потрібно змусити їх боятися гніву Божого.
    Згідно задуму, віднині віряни Тобольської і Тюменської єпархії, а, можливо, й інших єпархій, не наважаться зняти маску в місцях скупчення людей, в тому числі, перебуваючи в храмах. Проте, чи вдалось митрополиту Дімітрію (Капаліну) достукатись до сердець православних росіян – велике, велике питання.

    Найсвіжіше

    Популярне