П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Екс-генпрокурор: У вироку Київського апеляційного суду є одна бомба для Кремля

    Київський апеляційний суд залишив у силі вирок колишньому президенту Віктору Януковичу в справі про державну зраду.
    «За результатом апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані стороною захисту, залишено без задоволення. Вирок Оболонського районного суду міста Києва від 24 січня 2019 року стосовно Януковича В.Ф. залишено без змін», – повідомили в суді.

    «Рішення Київського апеляційного суду, яке залишило в силі 13 річний вирок за держзраду Януковичу, стало перемогою Майдану. Якщо екс президент зраджував державу, то боротьба з ним – законне право вірних громадян України.

    Відтепер всі кремлівські тези про держпереворот 2014 – юридично безпідставні», – написав колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко в соцмережах.

    Луценко звернув увагу на ще один момент у вироку суда, який він назвав «бомбою для Кремля» – суд чітко визначає Росію як агресора і окупанта:

    «Протягом кінця лютого – початку березня 2014 року російським військовослужбовцям, за допомогою нерегулярних паравійськових підрозділів так званої “самооборони” і “козаків”, вдалося … здійснити повну військову окупацію частини України – півострова Крим.
    При цьому військовослужбовці Російської Федерації діяли безпосередньо на виконання наказів та політичних завдань вищих посадових осіб Російської Федерації, які не лише координували дії військових, але і реалізовували інші засоби боротьби (дипломатичні, ідеологічні та інформаційні), маючи на меті окупацію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, а надалі – анексію.
    Враховуючи, що військова окупація Російською Федерацією півострова Крим мала неправомірний характер, оскільки здійснювалася без санкції Ради Безпеки ООН, не була актом самооборони Російської Федерації по відношенню до України, а також не була правомірним заходом щодо рятування громадян Російської Федерації на території України, зокрема – проявом гуманітарної інтервенції, суд розглядає окупацію території України як акт агресії Російської Федерації проти України, який є грубим порушенням міжнародного права, а також національного права України і Російської Федерації».
    «Після цього судового рішення всі фейки про «здачу Криму укр політиками» є юридично спростованими. Дякуючи стороні обвинувачення і судді В. Девятко віднині фактом є агресія РФ, що призвела до окупації частини території України.
    Думаю, разом з тисячами інших доказів це судове рішення стане серйозним аргументом для Міжнародного кримінального суду в Гаазі», – підсумовує колишній Генеральний прокурор Юрій Луценко.

    Скрін: Facebook @Юрій Луценко

    Скрін: Facebook @Юрій Луценко

    Скрін: Facebook @Юрій Луценко

    Скрін: Facebook @Юрій Луценко

    Скрін: Facebook @Юрій Луценко

    Скрін: Facebook @Юрій Луценко

    Найсвіжіше

    Популярне