П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Людина, яка наказувала сумським кадетам цілувати російський імперський стяг, досі очолює військовий ліцей

    На світлині, яка була зроблена в жовтні 2012 р., зображений український офіцер Сумського військового ліцею, який на колінах цілує російський імперський стяг.

    Людина, яка змушувала вихованців ліцею цілувати прапор з двоглавим орлом, до сіх пір очолює заклад.

    Це керівник Сумського Державного ліцей-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус” імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України генерал Юрій Свідлов.

    “Патріотичне братство прикордонників України” нагадує, що під час бойових дій на Сході України в кадетському корпусі культивувались великодержавні російські імперські традиції. А під час Революції гідності Свідлов був одним з організаторів акції “Стоп Майдан” у Сумах на підтримку злочинної влади Януковича і змушував підлеглих офіцерів приймати в ній участь.

    Але це не завадило отримання Свідловим генеральського звання та перепризначення чиновника на посаду очільника ліцею в 2019 році.

    “Патріотичне братство прикордонників України” звернулось до голови Держприкордонслужби України Сергія Дейнеку призначити службову перевірку інформації, яка надійшла на адресу Братства від 12 громадських та ветеранських організацій Сумщини стосовно ситуації в ліцеї.

    У зверненні зокрема йдеться про наступне:

    “Справа в тому, що протягом останніх восьми років не вщухають скандали навколо вказаного керівника Кадетського корпусу. Для громадськості міста Суми Свідлов Юрій Іванович – “Генерал режиму Януковича”.

    З моменту створення Кадетського корпусу, Свідлов Юрій Іванович намагався виховувати захисників України в найкращих традиціях “Русского міра”.

    На території Кадетського корпусу побудовано церкву Московського патріархату на заходи якої обов’язково залучаються учні Кадетського корпусу і по сьогоднішній день.

    У 2012р. за ініціативою голови Сумської ОДА Чмиря Ю.П. та Свідлова Ю.І. було повернуто імперський російський прапор з двохглавими орлами, якому святково присягали учні та офіцери-вихованці Кадетського корпусу.

    Свідлов виступав основним ініціатором встановлення бюсту Генералу Громову Б.В., який один із перших підтримав анексію Криму, публічно привітав Путіна В.В. та відкрито виступає за підтримку, так званих ДНР та ЛНР.

    Більше того, Свідлов Ю.І. до початку війни з Російською Федерацією виписував для Кадетського корпусу періодичне видання “Солдати Росии”, в якому регулярно опубліковував свої статті, що підтверджується документами, які потрапили до громадськості міста Суми.

    Свідлов Ю.І. був одним із організаторів акції “Стоп майдан”, що проходила в місті Суми в лютому 2014р. При цьому, змушував підлеглих йому офіцерів бути присутніми під час цих заходів, не враховуючи їх особистої думки. Свідлов Ю.І. активно підтримував позицію біглого президента Януковича В.Ф., не соромився виражати свої погляди щодо заборони мирних зібрань та не приховував своїх проросійських поглядів.

    Не слід залишати поза увагою той факт, що Свідлов Ю.І. був ініціатором створення союзу Кадетських корпусів України та Російської Федерації. Неодноразово Свідлов Ю.І. перебував на території РФ з метою ведення переговорів для реалізації задуманого плану”.

    У розпорядженні громадськості опинились документи, який свідчать про систему поборів з батьків кадетів, що на думку громадських діячів “є нічим іншим як спробою дискредитувати країну та підірвати авторитет держави Україна в цілому”.

    Наприклад, квитанції про сплату грошей, зібраних з батьків кадетів, на придбання коштовних речей-подарунків впливовим особам, зокрема ручки “Паркер”, кришталевого посуду, пилососу тощо. Також за зібрані кошти Свідлов Ю.І., як керівник, сплачував кошти за обіди, ремонт власного мерседесу, придбання собі “фірменого” одягу, сплати витрат за рекламу себе, як кандидату в депутати Верховної ради, а всі ці квитанції він додавав до звіту про використані кошти.

    Також, в наданих батькам звітах є графи, які містять інформацію про використання цих коштів на преміювання офіцерів та окремо велись відомості про преміювання, в яких згодом внесена інформація що це, нібито, ремонт приміщень кадетського корпусу.

    Підписанти перелічують кримінальні справи, які були порушені проти Свідлова.

    “6.09.2007р. полковник Свідлов Ю.І. обвинувачений у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 424, ст. 1 ст. 426 Кримінального кодексу України, але потім звільнений від кримінальної відповідальності на підставі 6 Закону України “Про амністію”, а провадження по кримінальній справі закрито.

    ​Одночасно, військовий прокурор Сумського гарнізону довів до Командуючого Сухопутних військ Збройних сил України про те, що полковник Свідлов Ю.І. звільнений від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими підставами, як особа, котра вчинила суспільно небезпечне діяння, яке містить склад злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України. Враховуючи, що полковник Свідлов Ю.І. обвинувачувався у вчиненні умисних посадових злочинів, передбачених ст. 424 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) та ст. 426 (бездіяльність військової влади) Кримінального кодексу України, що безпосередньо пов’язані з діяльністю полковника Свідлова Ю.І. на посаді начальника ВІРВіА Сумського Державного університету, військовий прокурор попросив врахувати ці обставини при його поновленні на посаді та взагалі розглянути питання про доцільність призначення полковника Свідлова Ю.І. на керівні посади.

    З початком відбудови домової церкви та каплиці Московського патріархату на території Кадетського корпусу, на релігійні заходи залучаються ввесь особовий склад Кадетського корпусу. Відбудову здійснював фізична особа-підприємець Петросян за власні кошти. Свідлов Ю.І. зобов’язується повернути усі витрачені кошти ФОП Петросяну (77000,00 американських доларів) після візиту Президента Януковича В.Ф. та присвоєння Свідлову Ю.І. звання Генерал-майор. По закінченню робіт по відновленню церкви та часовні Свідлов Ю.І. проінформував підприємця про те, що кошти взагалі не поверне. В 2016 р. порушено кримінальне провадження за заявою ФОП Петросян, за вчинення Свідловим Ю.І. кримінального правопорушення, а саме шахрайства.

    Освячення домової церкви. Джерело: radikal.ru

    Весною 2017 року Сумською місцевою прокуратурою порушено ряд кримінальних проваджень щодо Свідлова Ю.І. та членів його сім’ї. Кримінальні провадження стосувались привласненню коштів під приводом будівництва церкви Московського патріархату, використання коштів батьків кадетів на ремонт квартири свого сина.

    Також до Зарічного районного суду м. Суми направлено адміністративні матеріали відносно Свідлова Юрія Івановича, щодо корупційних правопорушень (пасинок Свідлова Ю.І. є першим заступником керівника Кадетського Корпусу Свідлова Ю.І. та за поданням Свідлова Ю.І. його пасинок отримував військові звання та преміювання без повідомлення про конфлікт інтересів). Так, Свідловим Ю.І. вчинені корупційні правопорушення щодо безпосереднього підпорядкування собі свого пасинка (Сидоренко Андрія), його преміювання та надання йому інших переваг”.

    У 2017р. був проведений конкурс на заміщення посади керівника кадетського корпусу. Враховуючи звернення громадськості, відсутність підтримки з боку голови ОДА Сумської області та обласної влади, конкурсна комісія не рекомендувала Свідлова Ю.І. на посаду керівника Кадетського корпусу. Однак Свідлов Ю.І. за попередньою змовою з екс-головою Державної прикордонної служби України – Петром Цигикалом, вирішили змінити підпорядкування Кадетського Корпусу з Міністерства освіти до Держприкордонслужби України. Вказане було зроблено “за спиною” громадськості та 04.05.2019р. проведено “конкурс” на якому члени комісії одноголосно обрали Свідлова Ю.І.

    Члени вказаної комісії взагалі не врахували результати попереднього вищевказаного конкурсу та інші “заслуги” Свідлова Ю.І., з огляду на це громадські діячи вважають, що конкурс проведено не прозоро, а задля задоволення інтересів Цигикала П. та Свідлова Ю.І.

    Громадські організації Сумщини просять голову Держприкордонслужби України Сергія Дейнеку призначити службову перевірку оприлюдненої інформації.

    Світлина: ФБ Патріотичного братства прикордонників України

    Світлина: ФБ Патріотичного братства прикордонників України

    Найсвіжіше

    Популярне