Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кропивниччині освятили новий храм ПЦУ

    22 вересня у Кропивницькій єпархії сталася знаменна подія – було освячено новий храм на честь святих праведних Іоакима і Анни у селі Якимівка Маловисківського району.
    Про це повідомляється на сторінці Кропивницької єпархії ПЦУ у Facebook.
    Освячення храму та Богослужіння відбулося за участі трьох архиєреїв – Високопреосвященнійшого митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана, Високопреосвященнійшого архієпископа Полтавського та Кременчуцького Федора, Преосвященнійшого єпископа Кропивницького і Голованівського Марка, яким співслужило духовенство Кропивницької єпархії.

    Світлина: Facebook Кропивницької єпархії ПЦУ

    У своєму Слові Владика Іоан зазначив, що ми маємо чути Бога серцем і пускати Його в своє серце, бо початок премудрості – це Страх Господній, якщо він є в серці, то це шлях до Царства Небесного.
    Владика побажав, щоб ми всі жили в Страху Божому, жили по заповідях Господніх в земному житті, а в кінці здобули Царство Небесне.
    Світлина: Facebook Кропивницької єпархії ПЦУ

    Прекрасний новоосвячений храм, ще одна перлина духовності Кропивницького краю. Він був побудований коштом групи місцевих фермерів-меценатів, що об’єдналися задля такої Богоугодної справи.
    Світлина: Facebook Кропивницької єпархії ПЦУ

    Любов Михайлівна Оровцова, одна з меценаток, каже, що це об’єднання патріотів діє ще з 2014 року, все почалося допомоги захисникам України, що боронять нашу Батьківщину від ворога, а потім вирішили – в українському селі має бути український храм!
    Світлина: Facebook Кропивницької єпархії ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне