П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Схиігумена РПЦ Сєргія Романова відлучили від Церкви

    Церковний суд завершив розгляд справи про відлучення від Церкви бунтівного схиігумена Сєргія Романова, якого раніше було заборонено в служінні і позбавлено священничого сану.
    Про це пише інформаційне агентство «РБК».
    Повідомляється, що два засідання Романов пропустив, відтак, під час третього засідання рішення було прийняте за умови його відсутності.
    Наслідки відлучення від Церкви досить зрозумілі. Офіційний представник Єкатеринбурзької єпархії Російської православної церкви Анжела Тамбова розповіла журналістам: «Його (Романова – ред.) зв’язок з РПЦ буде остаточно розірваний. Після відлучення його вже не зможуть називати «отець Сєргій», а просто – Ніколай Васільєвіч».
    В РПЦ вважають, що головною провиною бунтівного схимника є те, що в захопленому ним Середньоуральському монастирі людей ведуть не до Господа, а до Сєргія Романова.
    Нагадаємо, що Сєргій Романов був намісником Середньоуральського монастиря, його позбавили сану за неоднозначні проповіді. Він закликав не виконувати вимог самоізоляції, не визнавав існування коронавірусу, закликав знищувати вишки 5G, вимагав від Владіміра Путіна передати йому владу. Протягом останніх місяців він утримує контроль над Середньоуральським монастирем, де і проживає.

    Найсвіжіше

    Популярне