П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Актор Жерар Депардьє хрестився у православ'я в РПЦ, а далі хоче в юдаїзм

    Актор Жерар Депард’є був хрещений у РПЦ в Парижі ввечері 4 вересня. Трапилася ця подія в Святому соборі Олександра-Невського в 8-му окрузі Парижа. У день хрещення він заявив, що думає про перехід в юдаїзм.
    Про це повідомляють росЗМІ.
    Жерар Депардьє, який прийняв іслам наприкінці 1960-х років, а потім перейшов до буддизму та індуїзму, заявив, що також хоче перейти до юдаїзму, повідомляє Current Values. Актор також розповів про католицизм: «Я дуже захоплююсь Бенедиктом XVI та Іоанном Павлом II, але мені не подобається католицька літургія…».
    Церемонія пройшла в оточенні близьких актора – всього близько 30 осіб. За словами актора, його духовним батьком є ​​митрополит Тіхон (Шевкунов). Депардьє також став хрещеним батьком дівчинки, яка хрестилася в цей же день. Причиною рішення також стала «любов до православної літургії» і його «зв’язок з православним духовенством».
    У минулому році на Різдво в ефірі «Вечірнього Урганта» Депардьє публічно заявив, що не вірить ні в Богонемовля Ісуса, ні в явлення архангела Гавриїла Марії. Якщо він завтра знову озвучить погляди, несумісні з православ’ям – це буде на совісті митрополита Іоанна (Ренетто), який хрестив Жерара Депардьє.
     

    Найсвіжіше

    Популярне