П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Лєнін проти РПЦ. Хто кого?

    Глава партії «Комуністи Росії» Максим Сурайкін передбачає, що мумія революціонера та ідеологічного лідера Радянського Союзу Владіміра Лєніна існуватиме довше аніж Російська православна церква. Про це він заявив в інтерв’ю «Говорит Москва», повідомляє «Лента.ру».
    Комуніст переконаний, що тіло Лєніна назавжди лишиться в мавзолеї, натомість існування церкви – питання часу. У такий різкий спосіб він відреагував на заяви кліриків РПЦ про можливість поховання вождя пролетаріату у майбутньому.
    Зокрема, позицію Російської православної церкви озвучив представник Московської Патріархії Владімір Лєгойда. Він зазначив, що рано чи пізно Лєніна поховають в землі.
    Сурайкін зазначив: «Їх (церкву – ред.) дратує те, що Владімір Ілліч дав людям надію, а будь-які релігії завжди намагались підкорити людей».
    Важко зараз спрогнозувати, хто ж кого переживе. Чи Лєнін пролежить довше в мавзолеї, чи РПЦ проіснує у своїй нинішній формі? Зважаючи на всі виклики та удари, яких зазнала репутація РПЦ протягом останніх місяців, а також, прогресуюче погіршення стосунків РПЦ та Кремля, видається, що російський комуніст дійсно може мати рацію.

    Найсвіжіше

    Популярне