П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священників Сербського патріархату не пустили до храму на території національного парку в Чорногорії

    Муніципальна поліція Чорногорії 19 серпня не пустила священників і мирян Сербського патріархату в Преображенський храм в долині Іваново Корито на території національного парку Ловчен. Храм знаходиться в горах, далеко від населених пунктів.
    Про це повідомляє Credo.press
    «На цей раз цетиньскі священики і віруючі не могли навіть підійти до Іваново Корито, не кажучи вже про те, щоб увійти в Преображенську церкву, щоб відзначити престольне свято, як годиться, – цитує «Навігатор» повідомлення церковної громади міста Цетіньє. – Нас зупинили за кілька кілометрів від храму».
    Ватро зазначити, що президент Чорногорії збирається домогтися відновлення Чорногорської автокефальної церкви та буде «до останнього подиху працювати над створенням Православної церкви Чорногорії». Він звинуватив Сербію і Росію в сприянні масштабних протестів проти закону про свободу віросповідання, який протестувальники вважають підставою для «націоналізації» об’єктів нерухомості, що знаходяться у фактичному розпорядженні Сербського патріархату. Переговори між Сербською церквою та Чорногорським урядом не дали результатів.
    Нещодавно, у Чорногорії пройшла «хресна хода» із фаєрами і сербськими прапорами замість ікон.

    Найсвіжіше

    Популярне