Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Ректор Почаївської семінарії РПЦвУ вважає президентство Путіна Божим промислом

    Минулого тижня на Волині парафія РПЦвУ села Галинівка перейшла до Православної Церкви України через священника, який виявився прихильником президента Російської Федерації Владіміра Путіна. У свято Рівноапостольного князя Володимира московський піп у соціальній мережі привітав очільника ворожої країни з днем ангела та побажав Путіну «здоровья, терпения, оптимизму и всякого добра на многая и благая лета».
    Про це нагадало видання “За Збручем” і навело ще приклади симпатії священників РПЦвУ до країни-агресора.
    На Тернопільщині палким шанувальником російського президента у соціальних мережах виявився ректор Почаївської духовної семінарії РПЦвУ архієпископ Шумський Іов Смакоуз. Владика вважає затяжне президентство Владіміра Путіна ледь не Божим промислом. Почаївський архієрей підмітив, що Путін у статусі президента РФ зустрічався вже з трьома главами Ватикану, яких, згідно з церковними правилами, обирають пожиттєво. А пояснення цього факту у владики одне – допомога вищих сил:
    ” – Кто из них действительно пожизненный?
    – …От Бога это зависит!”

    Скріншот: “За Збручем”

    Раніше дописами у підтримку Путіна також відмітився священик УПЦ МП з Кременеччини Георгій Прокопчук, більше відомий серед священства як “Шумахер” за пристрасть до швидкої їзди. Він підтримав висловлену президентом Росії ідею довершити справу російського царя Миколи ІІ – розпочати війну з Туреччиною за Стамбул для вільного доступу російського флоту у Середземне море.
    Нагадаємо, у грудні 2019 р. через обурливі висловлювання ректора Почаївської семінарії архієпископа Шумського Іова (Смакоуза, РПЦвУ), які той розмістив у соцмережі, активісти звернулися у поліцію та прокуратуру.

    Найсвіжіше

    Популярне