Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Розіспіваний хлопчик-2: Як роспропаганда використовує 12-річного співака з Волині у своїх брудних іграх

    Днями проросійські медіа в Україні вибухнули істеричними заголовками:
    – «Шаріковщіна». Как чіновнікі отомстілі сіротє Максіму Ткачуку за «Смуглянку» і нє пустілі єго на Євровідєніє;
    – Мєсть за «Смуглянку». 12-лєтнєму пєвцу-сіротє отказано в участіі в нацотборє на дєтскоє Євровідєніє;
    – Убійци малєнькіх талантов: Максім Ткачук нє поєдєт на Дєтское Євровідєніє
    Мова йде про того самого Максима Ткачука, про якого проросійські медіа в Україні в березні цього року розганяли інформацію, що націоналісти «труять» 12-річного співака. Мовляв, юний волинянин просто заспівав пісню «Смуглянка» на міжнародному конкурсі, просто був одягнений в червоноармійську гімнастерку та пілотку. А ще про те, що цькування почав депутат Волинської облради від «Свободи» Олександр Пирожик, звернувши увагу на виступ української дитини на міжнародному конкурсі, присвяченому чомусь «Великій перемозі». І чомусь в Лондоні. Це був вдалий купаж із провокаторів і корисних ідіотів, виготовлений в Москві.

    Цього разу, за тою самою схемою, проросійські медіа влаштували істерику і провокацію з участю Максима Ткачука у відборі до Дитячого Євробачення. Як пояснив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, 12-річного співака з Волині не допустили до відбору через порушення правил конкурсу.

    Між тим, правила конкурсу Дитячого Євробачення:
    «… г) учасник гарантує, що не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних та/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора чи на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на окупованій території України після 15.03.2014 та не планує, не здійснюватиме анонсів відповідних(ого) виступів(у) як в період до і під час проведення Відбору, так і в період після Відбору до дати фіналу Міжнародного конкурсу».
    Конкурс «Stars of the Albion», 28.02.2020 – 01.03.2020 був співорганизований конторою «Русскій дом/Прєдставітєльство Россотруднічєства в Лондоні». Ця організація є органом виконавчої влади РФ. Правила порушено. Участь в Євробачені скасовано.


    При цьому велика кількість коментаторів в соцмережах намагуються перекрутити ситуацію. Мовляв, «Россотруднічєство» було лише партнером конкурсу, а не співорганізатором, а також те, що Максим Ткачук, як не повнолітній, не має відповідати за свої вчинки замовчуючи при цьому, що заявником на конкурс була його бабця, яка є опікуном Максима.


    Нагадаємо, що засновницею і директоркую конкурсу в Лондоні значиться Євгенія Терентьєва – композиторка, піаністка, продюсерка та інше. Однак на сайті «Вісник палати російськомовних громад Великобританії» ми теж знаходимо якусь Євгенію Терентьєву – володарку «Королівської Нагороди» та «Великої Золотої Медалі ім. Франца Кафки». Зокрема, повідомляється, що вона ьрала участь у заходах британського «Россотруднічєства». А ще на сайті «Вісника російськомовних» є фото жінки, один в один схожою на ту саму Терентьєву, яка красується на сайті конкурсу «Зірки Альбіону». Там величезна кількість вітальних послань співвітчизникам за підписом російських депутатів Держдуми і Сергєя Лаврова. Російські офіційні особи бажають британським російськомовним успіхів на службі батьківщині. Сподіваємося, ні в кого не викликає сумнівів джерело фінансування подібних заходів?
    Кремлівські пропагандисти та їхні посіпаки в Україні не гребують нічим, навіть дітьми, у своїх спробах очорнити Україну та українців.

    Найсвіжіше

    Популярне