П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Російське вторгнення почалось?

    У понеділок 17 серпня Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс прокоментував імовірний розвиток подій в Білорусі на тлі масових акцій протесту у державі.
    «Європейська правда» з посиланням на Reuters наводить слова чиновника, що російська військова «допомога» Білорусі фактично означатиме вторгнення в країну.
    «Жодних причин для військової підтримки з боку Росії немає, і немає законних чи інших підстав для цього. Це означало б вторгнення в країну і знищило б останні сліди її незалежності», – сказав Лінкявічюс журналістам у Вільнюсі.
    Перед цим, у неділю, 16 серпня, Аляксандр Лукашенко заявив, що НАТО нарощує військову потужність і «лязкає гусеницями» біля кордону з Республікою Білорусь. Водночас, Президент РФ Владімір Путін запевнив Лукашенка, що надасть всебічну допомогу у разі відповідного запиту від Білорусі.
    У понеділок 17 серпня на тлі заяв Міністра закордонних справ Литви, користувачі соцмереж зафіксували рух потужної військової колони з боку російського кордону в напрямку Мінська.
    Про це повідомляє «Патріот Донбасу» з посиланням на Телеграм-канал журналіста Андрія Цаплієнка.
    Поряд з тим, у повідомленні йдеться, що достеменно невідомо, це російські військові або білоруські.
    Водночас, змушені визнати, що побоювання західних політиків та експертів мають дуже багато шансів на те, щоб стати реальністю. І якщо Білорусь стане ще однією ареною бойових дій, то стабільність і безпека всього Балто-Чорноморського регіону буде порушена на багато років.

    Найсвіжіше

    Популярне