Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У свято Маковія предстоятель ПЦУ побажав насолоджуватись плодами своєї праці

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців зі святом Маковія, побажавши радості й доброго здоров’я трудитись та насолоджуватись плодами нашої праці.
    «Дорогі брати і сестри! Сьогодні ми відзначаємо кілька важливих свят та подій. Найперше ми вшановуємо свято Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього, згадуємо також пам’ять семи мучеників Маккавеєвих, матері їх Соломонії та учителя Єлеазара і розпочинаємо Успенський піст», – сказав предстоятель Православної Церкви України.
    Він нагадав, що благочестива традиція винесення частки Хреста Господнього з імператорської скарбниці для поклоніння людям, зародилася ще у IX столітті в Константинополі. Тоді, на початку серпня, в час поширення епідемій, цю спасительну святиню носили хресними ходами вулицями міста, освячуючи водойми та молячись про позбавлення від хвороб.
    «Минули століття, але й нині ми стикаємося із безліччю хвороб – як тілесних, так і душевних, до того ж, весь світ сьогодні опинився перед небезпекою згубного вірусу. Тому разом помолімося перед животворчим Хрестом Господнім й попросімо для людей Божої допомоги, здоров’я, сил і благополуччя», – наголосив митрополит Епіфаній.
    «Сьогодні у наших храмах звершується освячення води, зілля, квітів, меду й садових плодів на духовну поживу й тілесну користь, на подяку Богові за те, що Він і цього року щедро обдарував нас тим, що виростила земля», – сказав Блаженнійший.
    «Нехай Всемилостивий Спаситель дарує світло радості нашим душам, дає нам сили й добре здоров’я сумлінно трудитися та насолоджуватися праведними плодами нашої праці, які є благословінням Божим для кожного із нас», – підсумував митрополит Епіфаній.
    Нагадаємо, раніше Митрополит Епіфаній пояснив, що основа християнського вчення – у вічно живому і сучасному Христі, а також закликав білорусів захищати вільне майбутнє та виборювати автокефалію Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне