Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник МП на Волині привітав Путіна з Днем ангела – селяни закрили храм, де він служив

    У селі Галинівка Володимир-Волинського району на Волині селяни повісили новий власний замок на храм преподобного Сергія Радонежського. Сталося це 5-го серпня, після того, як селяни дізналися, що священник РПЦвУ Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела.
    Про це розповів сайт “БУГ”
    Селяни обурені діями настоятеля храму, отця Шарана. Інформацію БУГу підтвердив голова ОТГ Сергій Панасевич, зазначивши, що йому подзвонили анонімно та повідомили про подію.
    Також передбачають, що цього тижня перед храмом відбудуться збори селян, де обговорюватимуть подію, хочуть бачити на них і самого священника Шарана.
    Про ганебний вчинок священника МП стало відомо 3 серпня з допису журналіста Олексія Біянова.
    «Цікавий момент… Волинський священник московитської секти привітав Ху*ло з днем ангела. Цензурних слів бракує», – йдеться в публікації.

    Скріншот зі сторінки Путіна з привітанням у коментарі священника. Джерело: допис Олексія Біянова

    На сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ протоєрей Олексій Шаран названий «головою єпархіального відділу по взаємодії з військовими угрупованнями і іншими силовими структурами». Не вказано тільки, якої країни і якої церкви. Олексія Біянов знайшов ще багато «цікавих» дописів на сторінці священника у Facebook.

    Після розголосу Олексій Шаран спробував виправдатись, мовляв, не хотів спеціально вітати, вийшло помилково:

    Так, 28 липня я вітав іменинників, як завжди, з днем Ангела. По традиції набраний текст взяв на розсилку всім, хто носить ім’я Володимир. Так як добре не розбираюся в смартфонах та Фейсбуці, то помилково в розсилку попав президент РФ. Друзі побачили, підсказали і я привітання видалив.
    Нікого не хотів цим образити. Вийшло помилково. Видалив.
    Всім бажаю здоров’я, терпіння, єдності, мудрості і Божого благословення!” – написав Олексій Шаран.
    Але скріншот свідчить про зовсім інше – це не була “розсилка”, на сьомому році війни, священник з Волині зайшов спеціально на сторінку президента країни-агресора, щоб побажати “всякого добра на многая и благая лета!!!”.

    Найсвіжіше

    Популярне