Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Фігурант «Миротворця» Гедеон (Харон) вперше з'явився на публіці після повернення до України

    На Великдень до України повернувся одіозний єпископ Російської Православної Церкви в Україні, громадянин Російської Федерації Гедеон (в миру – Юрій Самуїлович Харон), повідомляє на своєї сторінці у Facebook релігіовед Андрій Ковальов і нагадує: Юрій Харон давно фігурує на сайті Центру Миротворець.
    18 лютого 2019 року Державна прикордонна служба України затримала Харона в аеропорту «Бориспіль». Його позбавили українського громадянства, заборонили в’їзд в Україну і депортували. Голова СБУ Василь Грицак тоді заявив, що діяльність громадянина Російської Федерації Юрія Харона «загрожує національній безпеці України».
    «Чотири місяці Харон не привертав увагу до свого повернення в Україну, уникав публічних заходів. Аж ось під час Літургії на День святого Іллі, 2 серпня 2020 року Юрій Харон, більш відомого під псевдонімом Гедеон, з’явився на людях. Він співслужив під час богослужіння лідеру неканонічного Московського Патріархату в Україні Онуфрію Березовському», – пише Андрій Ковальов і демонструє фотографії з офіційного сайту РПЦвУ в якості доказу.

    Релігієзнавець нагадує також інші скандальні факти про Юрія Харона: «намісник так званого Десятинного монастиря. Це саме він без жодного дозволу на території Національний Музей Історії України, на фундаментах древньої Десятинної Церкви, у самісінькому центрі Києві почав будувати капітальний храм з каміння і бетону. Тоді проти цієї незаконної забудови боролися Ігор Луценко і Тетяна Сосновська».
    «Тобто без дозволу СБУ, а значить і Баканова та Офісу Президента України, а відтак особисто Володимира Зеленського, – Юрій Харон повернутися він не міг! Чому і навіщо Зеленський і його оточення дозволило в’їзд громадянину Російської Федерації зі списку «Миротворця» до України?», – питає Андрій Ковальов.

    Найсвіжіше

    Популярне