Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Білорусь готується дати відсіч російській агресії?

    У Республіці Білорусь на кордоні з Росією оголошена військова мобілізація. Про це повідомляє канал російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград» з посиланням на Telegram-канал військового кореспондента Семьона Пєгова.
    Чоловіки віком до 35 років повинні з’явитись на збори 10 серпня – наступного дня після виборів президента. Військкомати надсилають повістки чоловікам, які проходили військову службу, окремих призовників інформують особисто по телефону.
    Станом на цей час, мова йде лише про Вітебську область Білорусі. Поки не відомо, чи пошириться мобілізація на всю територію держави, чи обмежиться прикордонними районами.
    За попередніми даними, мобілізовані чоловіки пройдуть 25-денні збори у військових частинах, де проходили військову службу.
    До чого ж готується керівництво держави? Протистояти військовій агресії Російської Федерації? Забезпечення громадського порядку в країні у випадку масових заворушень після оголошення результатів виборів? Чи це планові мобілізаційні заходи, і прихованої мети годі шукати?
    Або ж мобілізація існує лише в уяві окремих російських воєнкорів і це не більше аніж «інформаційна качка» «Царьграду». У будь-якому випадку, чекати на відповідь доведеться не довго.

    Найсвіжіше

    Популярне