П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ заборонений в служінні за аморальну поведінку

    Згідно указу митрополита Тверського Савви (Міхєєва), ієромонах Герман (Фісенко), на підставі 25 і 61 Апостольских правил, а також 7 Правила святителя Василія Великого, заборонений в служінні на 15 років до покаяння у зв’язку з несумісним з пастирськім званням аморальною поведінкою, яка вводить у спокусу народ Божий.
    Про це повідомляє «Ахилла» з посиланням на сайт єпархії.
    В указі зазначається, що місцем спокути визначено Свято-Успенський чоловічий монастир м. Стариці.
    Документ не вказує на конкретну провину і не розкриває подробиці подій, які Дисциплінарна комісія єпархії кваліфікувала як «аморальну поведінку». Водночас, можемо висловити припущення на підставі згаданих у документі правил.
    25 Апостольське правило говорить: «Єпископ, пресвітер чи диякон, виявлений в блудливості, чи в порушенні клятви, або в тому, що привласнив собі щось чуже, нехай буде позбавлений священного сану».
    61 Апостольське правило зазначає: «Якщо вірного звинуватять в тому, що він перелюб чинить, або щось інше заборонене чинить, і виявлений буде, нехай не вводиться до кліру».
    А 7 Правило святителя Василія Великого стверджує: «Мужеложці, скотоложці, вбивці, перелюбники та ідолопоклонники – засудження достойні».
    Вбивство чи привласнення чужого майна є правопорушеннями кримінальними, тож у справі ієромонаха, ми, ймовірно, говоримо про випадок мужеложства. Тобто, в Російській православній церкві визрів черговий гомосексуальний скандал.
    Сподіваємось, що мова дійсно йде саме про гомосексуалізм, бо якби мало місце скотоложство, то для РПЦ це був би, певною мірою, унікальний випадок.
    На користь гомосексуального підґрунтя говорить і публікаці в «Живому журналі» диякона Андрія Кураєва, який відомий скандальними заявами про гей-лоббі в РПЦ.
    Клірик пише, що «5 серпня 2015 року в Твері освячували дзвони в храмі св. Бориса і Гліба. Зібрався весь гей бомонд. Всенічне бдіння очолив митрополит Тверській и Кашинській Віктор в співслужінні єпископа Бежецького Філарета, намісника Ніло-Столобенської пустині архімандрита Аркадія (Губанова), архімандрита Сергія (Швиркова), скитоначальника Свято-Преображенського Оковецького скиту Ніло-Столобенської пустині ієромонаха Германа (Фісенко), а також інших гостей с коханцями».
    З 2015 року, священник Герман (Фісенко), вочевидь, не змінив свої уподобання. Проте, в даній ситуації логічним постає питання, чому стільки років в РПЦ терпіли аморальну поведінку клірика, і чим же таким він відзначився, що терпець архієреїв зрештою увірвався?
    Подробиці, напевно, не змусять на себе довго чекати.

    Найсвіжіше

    Популярне