П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Капелани по всій Україні провели бесіди та молитви з нагоди Дня Хрещення Руси-України

    По всій Україні у військових капличках та частинах пройшли моральні бесіди із військовими капеланами та богослужіння з нагоди Хрещення Русі. 1032 роки минуло відтоді, як світло віри Христової просіяло на нашій землі.
    Так у каплиці Подільського прикордонного загону капелан Михайло Базилько відслужив молебень до Св. Рівноапостольного князя Володимира в честь сьогоднішнього свята. Після молитви для військових строкової служби священник прочитав лекцію «Тисячолітня християнська традиція України Руси».

    Капелан Максим Щербина впевнений, що можливість сповідувати Бога, та наповняти своє життя духовним змістом, без сумніву, належить рівноапостольному князю Володимиру. Минулий рік увійшов в історію Чернігівського прикордонного загону, особливою подією. Вже рік, стрічка з іменем рівноапостольного князя Володимира, на бойовому прапорі частини, наповнює життя частини духовним сенсом, каже капелан.

    Раніше Капелани ПЦУ в Чернігові попрохали в Бога подати воїнству українському перемогу над російським агресором. У День пам’яті рівноапостольної княгині Ольги владика Євстратій (Зоря) відслужив урочистий молебень в капличці св. князя Володимира, розташованої на території оперативного командування «Північ».

    Фото: пресслужба ОК “Північ”

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній привітав українців з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Руси-України. Також ПЦУ провела літургію з нагоди річниці Хрещення Русі-України.
     

    Найсвіжіше

    Популярне