Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму

    «Вважаю, що Керівництво Держави повинне негайно дати адекватну відповідь цьому «духовному» тероризму, – написав владика Олександр на власній сторінці Facebook. – У випадку реалізації задекларованих погроз – заборонити діяльність РПЦ в Україні, як посібника міжнародного тероризму».
    Митрополит зазначає, що вершиною московського цинізму і блюзнірства стала повістка, яку вручено 23 липня (термін виконання 5 днів) ієрарху ПЦУ Клименту (Кущу) про знесення храму Української Церкви в Криму. Таким чином, владика Олександр логічно припускає, що знесення українського храму «приурочено» до Дня Хрещення Київської Русі і пам’яті рівноапостольного Князя Володимира!
    Проросійський пропагандистський ресурс СПЖ встиг відреагувати у цілком очікуваний спосіб на публікацію митрополита Олександра.
    У статті, яку, до слова, випустили лише у російськомовній версії сайту, вони називають владику єрархом ПЦУ в лапках. Таке ж звернення вони допускають і у відношенні архієпископа Климента (Куща). Таким чином, в СПЖ категорично не сприймають канонічність Православної церкви України, яка отримала томос від Вселенської Патріархії, і яку вже визнали ряд світових церков.
    Окрім цього, проросійські «православні журналісти» регулярно наповнюють свої повідомлення зневагою до ПЦУ, чим поглиблюють ненависть своїх читачів до української церкви та розпалюють ворожнечу на релігійному ґрунті.
    Сильно переймаючись правами громадян «русского міра» в Україні та Російської православної церкви в Україні, в СПЖ ані слова на захист прав вірян єдиного в Криму храму ПЦУ висловити не здатні.
    А поза тим, Росія вкотре приурочила свої злочини проти України та українського народу до пам’ятних дат. От і цього разу окупанти планують 27-28 липня, поряд із святкуванням Дня Хрещення Русі, відсвяткувати «звільнення Криму” від храмів Православної церкви України.
    Нагадаємо, що архієпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту (Кущу) в день 20-річчя його архієрейської хіротонії російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.

    Найсвіжіше

    Популярне