П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ в Чернігові попрохали в Бога подати воїнству українському перемогу над російським агресором

    У День пам’яті рівноапостольної княгині Ольги владика Євстратій (Зоря) відслужив урочистий молебень в капличці св. князя Володимира, розташованої на території оперативного командування «Північ».
    Разом із архиєпископом ПЦУ Євстратієм за перемогу і Божу допомогу українському війську молився головний капелан оперативного командування “Північ” протоієрей Антоній Панасенко, капелан однієї з частин Нацгвардії о. Євген Орда, та капелан Чернігівського прикордонного загону о. Максим Щербина, повідомляє пресслужба оперативного командування “Північ”.
    «Повстань, Господи, на допомогу нам і подай воїнству нашому з ім’ям Твоїм перемогти. Погуби наміри і неправедні насмілення тих, хто йде на нас війною!» – молились капелани.
    «Будьте сміливими, стійте і побачите спасіння від Господа!» – такі слова з Писання адресували вони захисникам України.
    «Нехай щезнуть вороги наші, і як прах розсипається від лиця вітру, так нехай розвіються злі думки ворогуючих проти нас та їх наміри знищити державу нашу Українську. Господи, втихомир тих, хто противиться заповідям та постановам Твоїм, пересуває межі давні, з мечем приходить в дім ближнього свого…» – лунали слова молитви, повторюючи текст державного Гімну нашої країни.
    На завершення молебню архієпископ Євстратій окропив військовослужбовців святою водою, побажавши всім вірним мужності, стійкості і непохитної віри в правдиву перемогу українських воїнів – захисників рідної землі і свого народу.
    Нагадаємо, раніше архіпастир Січеславщини разом з капеланами відвідав українських воїнів на Донбасі. Також українці Естонії та Вінницька єпархія ПЦУ передали допомогу воїнам в районі проведення ООС.

     

    Найсвіжіше

    Популярне