Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська Рада Федерації має намір ухвалити заяву із засудженням дискримінації російськомовних громадян України

    «Українська влада, починаючи з 2014 року, проводить тотальний наступ на позиції росіян, російськомовного населення України», – заявив на засіданні комітету Ради Федерації з міжнародних справ його голова Константін Косачьов.
    Про це повідомляє «Эхо Москвы» з посиланням на «РІА Новості».
    Сенатор стверджує, що діями проти російськомовних українців влада «вбиває ще один цвях в Мінські домовленості». Дискримінацію Косачьов вбачає в обмеженні російськомовного теле- та радіомовлення, блокуванні окремих інтернет-сайтів, обмеженні ввозу російськомовної літератури.
    Рада Федерації має намір звернутись із закликом захистити права російськомовних до Верховного комісару ООН з прав людини, до Верховного комісара ОБСЄ з прав національних меншин, до комісара Ради Європи з прав людини і до парламентів держав Європи.
    За час конфлікту на Донбасі, Росія звинувачує Україну в утисках російськомовного населення. Протягом вказаного періоду, цілий ряд прийнятих законів були розцінені Москвою як дискримінаційні.
    В той же час, нагадаємо, що Україна неодноразово зверталась до міжнародних правозахисних організацій із закликами відреагувати на репресивні та дискримінаційні дії російської влади щодо української громади на території Російської Федерації.
    До фактів дискримінації українців в Росії і на окупованих територіях, зокрема, відносять закриття єдиної в Росії Бібліотеки української літератури і заборону діяльності Світового конгресу українців на території РФ.
    Окрім цього, архієпископу Кримської єпархії Православної церкви України Клименту (Кущу) в день 20-річчя його архієрейської хіротонії російські судові пристави вручили постанову про знесення храму в Євпаторії. А 24 вересня 2019 року в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації єдиного українського православного приходу на півострові.

    Найсвіжіше

    Популярне