П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Румунська Церква затвердила організацію українського вікаріату

    Священний Синод Румунської Церкви затвердив положення про дії Українського православного вікаріату Румунської Православної Церкви.
    Про це повідомляється в комюніке засідання Священного Синоду, опублікованого на офіційному сайті Румунської Церкви basilica.ro.
    Як уточняється в документі, в пункті 6 рішення Священним Синодом Румунської Православної Церкви було затверджено організацію та функціонування Українського православного вікаріату Румунської Православної Церкви. Вікаріат – церковно-адміністративна територіальна одиниця, що входить до складу єпархії й очолюється вікарієм – єпископом
    Крім іншого напередодні виборів до місцевої румунської влади восени 2020 року Священний Синод повторив, що Румунська православна церква залишається політично нейтральною, але закликає всіх православних громадян користуватися своїм правом голосу з огляду на критерії, спрямовані на досягнення успіхів у громаді та пропагування християнських цінностей у суспільстві.
    Нагадаємо, Румунський патріарх висловив підтримку патріарху Варфоломію у питанні Святої Софії. Раніше Священний Синод ПЦУ за ікономією передали судження про подальший канонічний статус Філарета (Панку) та підлеглих йому релігійних структур до управління Румунської Православної Церкви. Також митрополит Олександр (Драбинко) впевнений, що Румунська Церква не має жодних перешкод визнати ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне