Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав українців із Днем сім'ї

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній привітав українців із Днем сім’ї.
    «Кожна людина на цій землі потребує місця, в якому вона відчуває себе захищеною і спокійною, не боїться осуду і може ділитися сокровенними думками і переживаннями. Родина – це і є те тихе пристановище, до якого можна повернутися під час життєвої бурі, а запорукою міцних і благотворних стосунків між рідними є любов» про це митрополит Епіфаній написав на своїй сторінці у Facebook.
    Митрополит Епіфаній зауважив, що чудово, коли сім’я започатковує власні добрі традиції, що передаються з покоління у покоління. Діти схожі на батьків, бабусь і дідусів, пращурів не лише зовні: вони вбирають їхні риси характеру і виховання, виточуючи свою особистість і переймаючи досвід тих, хто пройшов більший відрізок часу у земному житті.
    За словами предстоятеля ПЦУ живий приклад доброчесного життя батьків – це найкращий спосіб виховання дітей. «Тож будьте гідним прикладом для них, втілюючи християнські чесноти своїми вчинками, наставляючи на добрий шлях допитливих доньок і синів. І покладайтеся в усьому на Господа, адже Він завжди допомагає у цій важливій справі, відповідаючи на ваші молитви», – закликав він.
    Також Митрополит Київський і всієї України зауважив, що стосунки у родині не завжди є безхмарними: ніхто не застрахований від непорозумінь і сварок, образ і ревнощів. «Але ми як християни маємо долати ці труднощі любов’ю, добрим ставленням і прощенням: «Поступаючись один одному i прощаючи взаємно, коли хто на кого має скаргу: як Христос простив вас, так i ви» (Кол. 3: 13). І пам’ятайте, що Церква завжди поруч із вами, готова підтримати, порадити і розрадити», – додав Блаженніший.
    «Сьогодні, вітаючи кожну українську родину зі святом, процитую апостола Павла, який навчає: «Усе у вас нехай буде з любов’ю» (1 Кор. 16: 14). Молімося за наших рідних. Нехай у кожній родині звучить гімн любові, і Боже благословіння перебуває з вами.», – підсумував Епіфаній.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній пояснив, що означає звернення у Біблії «раб Божий».Також митрополит Епіфаній висловив підтримку патріарху Варфоломію у питанні Святої Софії. Раніше митрополит Епіфаній зазначив, що міцна сім’я – запорука успішної України.

    Найсвіжіше

    Популярне