Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В Криму окупанти вдосвіта прийшли з обшуками до кримських татар: шестеро затриманих

    7 липня о 4 годині ранку російські окупанти прийшли з обшуками в будинки кримських татар. В результаті обшуків було затримано шестеро кримських татар.
    О 4:15 на гарячу лінію організації повідомили про кілька обшуків у різних районах Криму, повідомляє Новинарня з посиланням на “Кримську солідарність”.
    Зокрема, окупанти прийшли до дев’яти будинків у селах Бахчисарайського і Сімферопольського районів та міста Алушта.
    Імена затриманих назвала кримськотатарська правозахисниця Лутфіє Зудієва в коментарі “РБК-Україна”.

    Імена затриманих кримських татар

    Еміль Зіядінов – активіст, стример. Брав участь в пікетах в Москві як протести проти репресій в Криму. Щодо нього було також складено адміністративний протокол за ведення відеознімання в день обшуку в будинках кримських татар в березні 2019 року.
    Також затримані Ісмет ІбрагімовАлім Суф’яном – 30 років, одружений. Він брав участь в організації мусульманських свят. Відвідував суди за політично вмотивованими справами.
    Сейран Хайретдінов – одружений, троє дітей. У своїй місцевості був серед організаторів святкових заходів Курбан Байрам і Ораза Байрам. Активно відвідував судові процеси щодо кримських татар.
    Олександр Сизиков – російський мусульман, інвалід I групи, повністю втратив зір у 2009 році. Двічі виходив на поодинокі пікети на підтримку політв’язня Едема Смаілова, глави релігійної громади “Топчик”, який до арешту був опікуном Сизикова.
    Вадим Бектеміров – одружений, у нього дочка. Активіст, який займався передачами в СІЗО політв’язням.
    Адвокат Іслям Веліляєв повідомив в коментарі “Кримській солідарності”, що його не допустили в будинок активіста Еміля Зиядинова, де силовики проводили обшук.
    “На мої вимоги, допустити мене до мого підзахисного і бути присутнім при обшуку, співробітники ФСБ взяли мою візитну картку і сказали чекати. Право на захист порушено, мене не допустили до проведення обшуку”, – розповів він.
    Нагадаємо, Росіянка з іконами вчинила акт вандалізму в Криму. Також священики УПЦ (МП) освячують російську зброю в Криму, називаючи її «зброєю правди».

    Найсвіжіше

    Популярне